Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Νέο ρεκόρ για την τιμή του ρεύματος, 466,03 ευρώ η μεγαβατώρα




Ακόμη ένα ρεκόρ κατέγραψε η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας και ενώ όλοι περιμένουν σήμερα (25.07.2022) να ανακοινώσουν οι πάροχοι τα τιμολόγια χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής που θα ισχύσουν στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Αύγουστο.

Η κυβέρνηση ελπίζει πως η τελική τιμή ανά κιλοβατώρα τον Αύγουστο στους λογαριασμούς ρεύματος θα είναι κάτω από τα 20 λεπτά του ευρώ. Το αν αυτό θα συμβεί (που θεωρείται δύσκολο) θα φανεί σήμερα, καθώς ανακοινώνονται από τους προμηθευτές τα τιμολόγια χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής που θα ισχύσουν από την επόμενη Δευτέρα, 1η Αυγούστου.

Mετά τις σημερινές ανακοινώσεις, τα τιμολόγια αναμένονται να είναι αρκετά υψηλότερα – στην περιοχή των 50 λεπτών ανά κιλοβατώρα – αλλά οι τελικές τιμές θα συγκρατηθούν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα μετά την εφαρμογή των επιδοτήσεων.

Την ίδια ώρα, όμως, οι τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας σπάνε ρεκόρ για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι καιρικές συνθήκες (άπνοια και υψηλές θερμοκρασίες) ανεβάζουν τη ζήτηση και μειώνουν την παραγωγή των αιολικών πάρκων.




fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου