Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΡΕΛΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ MODERNA !!!




Dailymail: Στελέχη της Moderna ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια για πολυτελείς κατοικίες


Καθώς τα κέρδη της Moderna εκτινάχθηκαν στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, τα στελέχη της, ακόμη και οι κατώτεροι υπάλληλοί, αποκομίζουν οφέλη με την απόκτηση ακριβών ακινήτων κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην περιοχή της Βοστώνης.

Από τον Paul Farrell/Dailymail.Com

Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ της Wall Street Journal, ένα στέλεχος της Moderna, το όνομα του οποίου δεν αναφέρθηκε, έκανε μια προσφορά να αγοράσει ένα διαμέρισμα στον 17ο όροφο του κτιρίου St. Regis με θέα στο λιμάνι της Βοστώνης για 4,9 εκατομμύρια δολάρια την ίδια ημέρα που ένας στέλεχος της Pfizer απέκτησε ένα διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο, στον 16ο όροφο, για 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η διευθύντρια πωλήσεων του κτιρίου, Cathy Angelini, είπε στην WSJ ότι το στέλεχος της Moderna της είπε ότι ήθελε το διαμέρισμα να είναι σε όροφο υψηλότερο από εκείνο του στελέχους της Pfizer. «Μόλις με κοίταξε, εντελώς σοβαρά, είπε, “Θέλω το ίδιο διαμέρισμα, αλλά πρέπει να είμαι έναν όροφο ψηλότερα από την Pfizer». Και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι τον απασχολούσε η τιμή». «Απλώς ανέβασέ με πιο ψηλά» της είπε ο ίδιος άνθρωπος.



St. Regis


St. Regis



St. Regis

Άλλα στελέχη της Moderna απέκτησαν σπίτια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στις πιο επιθυμητές γειτονιές της Βοστώνης, καθώς και στα προάστια αλλά και στο εκπληκτικό θέρετρο διακοπών Cape Cod Provincetown. Μάλιστα, τις απαιτήσεις των στελεχών της Moderna για αγορές ακινήτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι τοπικοί κτηματομεσίτες τις ονόμασαν «φαινόμενο φωτοστέφανου της Moderna».

Ο Manny Sarkis της εταιρείας real estate Douglas Elliman ανέφερε στην WSJ ότι η άνθηση της αγοράς ακινήτων στην περιοχή ξεκίνησε στα μέσα του 2021, με τα στελέχη της Moderna να είναι πρόθυμα να πληρώσουν αρκετά για μια γρήγορη αγορά. «Δεν είναι αγοραστές που θα κάνουν έρευνες για δύο έως τρεις μήνες. Είναι αγοραστές που τρέχουν για να αγοράσουν ένα σπίτι».

Η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, Tracey Franklin, και ο σύζυγός της, William, αγόρασαν ένα σπίτι στη Βοστώνη για περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο του 2021. Το ζευγάρι έχει μαζί δύο παιδιά. Η Franklin προσχώρησε στη Moderna τον Οκτώβριο του 2019, λίγους μήνες πριν η πανδημία Covid-19 αλλάξει τον κόσμο. Σε συνέντευξη της στο περιοδικό Fortune, η Franklin περιέγραψε την ένταξη της στη Moderna, λέγοντας: «Ουσιαστικά έπρεπε να φτιάξουμε την εταιρεία εν μία νυκτί. Έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα ολόκληρο σκέλος της εταιρείας που δεν υπήρχε πριν, διαλειτουργικά, παγκοσμίως, σε όλα τα διαφορετικά μέρη του κόσμου. Αυτή η γρήγορη κλιμάκωση ήταν άνευ προηγουμένου».



Η αντιπρόεδρος σχεδιασμού της εφοδιαστικής αλυσίδας της Moderna, Allyson Nicholson, η οποία στο παρελθόν είχε την έδρα της στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια, όταν ήταν στην Amgen, εντάχθηκε στη Moderna τον Σεπτέμβριο του 2021. Τον Νοέμβριο του 2021, αυτή και ο σύζυγός της, Michael, αγόρασαν ένα σπίτι 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Westwood της Μασαχουσέτης.



Ένας άλλος από αυτούς που έκαναν μεγάλες αγορές είναι ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Moderna Genomics, Eric Huang, ο οποίος πλήρωσε 3,9 εκατομμύρια δολάρια για ένα διαμέρισμα στη Βοστώνη. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, ο Huang επέκτεινε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό του, αγοράζοντας ένα διαμέρισμα 8,1 εκατομμυρίων δολαρίων, 330 τετραγωνικών στο Soori High Line στη Νέα Υόρκη. Αυτό το διαμέρισμα βρίσκεται σε μια από τις περιζήτητες γειτονιές του Chelsea του Manhattan.

Σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn, ο Huang εξακολουθεί να εδρεύει στη Μασαχουσέτη, στα κεντρικά γραφεία της Moderna, αναφέροντας ότι χρησιμοποιεί το διαμέρισμα στο Manhattan ως δεύτερο σπίτι. Εργάζεται στην εταιρεία από το 2013. Ο Huang είναι επικεφαλής της πτέρυγας τροποποίησης γονιδίων της Moderna, Moderna Genomics, η οποία ιδρύθηκε το 2021.



Μόλις έξι μήνες μετά την ένταξή του στη Moderna, ο επιστήμονας Paolo Martini και ο σύντροφός του, Jonathan Hawkins, αγόρασαν ένα παραθαλάσσιο σπίτι, ήσυχο και γραφικό στο Cape Cod για 2,5 εκατομμύρια δολάρια, τον Απρίλιο του 2021. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί, και αργότερα αποφάσισε να επενδύσει στην ίδια την κοινότητα του φημισμένου LGBT καλοκαιρινού θερέτρου. Λίγους μήνες αργότερα, το ζευγάρι έγινε ιδιοκτήτης του συγκροτήματος ψυχαγωγίας της περιοχής, Crown & Anchor, έναντι 7,3 εκατομμυρίων δολαρίων.







Η Melissa J. Moore, η οποία ηγήθηκε μιας ομάδας ερευνητών που έκαναν σημαντικές ανακαλύψεις στην πορεία προς την ανάπτυξη του εμβολίου, πλήρωσε 4,95 εκατομμύρια δολάρια για ένα σπίτι, επίσης στην Provincetown, στο Cape Cod, τον Οκτώβριο του 2021. Η Moore και η σύζυγός της, Janet Kosloff έχουν τρία παιδιά και άφθονο χώρο για να τα μεγαλώσουν. Το 2007 και το 2013, η Moore έλαβε επιχορηγήσεις για την έρευνά της στην προεκλαμψία, μια πάθηση που σχετίζεται με την αρτηριακή πίεση που εντοπίζεται σε έγκυες γυναίκες, από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates.





Ο επικεφαλής των διαφορών της εταιρείας, Neal Dahiya, αγόρασε ένα σπίτι στο προάστιο του Cambridge της Βοστώνης για 3,45 εκατομμύρια δολάρια. Στη σελίδα του στο LinkedIn, ο Dahiya λέει ότι εντάχθηκε στην εταιρεία τον Ιανουάριο του 2021 μετά από οκτώ χρόνια στη βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb με έδρα το New Jersey.



Το ρεπορτάζ της WSJ αναφέρει και άλλους υπαλλήλους της Moderna, σε χαμηλότερες θέσεις, όπως ένα παντρεμένο ζευγάρι που εργάζονταν και οι δύο για τον φαρμακευτικό γίγαντα και το οποίο ξεκίνησε να ψάχνει για σπίτι τον Σεπτέμβριο του 2020 με προϋπολογισμό 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Τελικά, πλήρωσαν 4,3 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2021.

Η Moderna ανέφερε στην εφημερίδα ότι «ως μία μεγάλη εταιρεία στη Μασαχουσέτη, και καθώς μεγαλώνουμε το παγκόσμιο μας αποτύπωμα, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να προσελκύουμε τα καλύτερα και λαμπρότερα ταλέντα στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και όχι μόνο».

Η Moderna απόλαυσε την πρώτη της κερδοφόρα χρονιά το 2021, 11 χρόνια μετά την ίδρυσή της το 2010. Η εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη τριπλασίασε το προσωπικό της ως αποτέλεσμα του επιτυχημένου εμβολίου της. Η επιχείρηση είχε περίπου 830 εργαζόμενους στο τέλος του 2019 και πρόσθεσε άλλους 470 το 2020. Μέχρι το τέλος του 2021, είχε 2.700 υπαλλήλους, με μέσο μισθό 133.074 $ ο καθένας, και έκτοτε η εταιρεία επεκτάθηκε ξανά, σε περισσότερους από 3.200 εργαζομένους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2019, το έτος πριν από την εμφάνιση της COVID, η Moderna είχε μόλις 60 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και ανέφερε ζημία 514 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, το 2020, είδε τα έσοδά της να εκτοξεύονται στα 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα κέρδη να εκτινάσσονται στα 12 δισεκατομμύρια. Η μετοχή της εταιρείας γνώρισε επίσης τεράστια άνοδο, από 28 $ ανά μετοχή τον Μάρτιο του 2020, σε ανώτατο όριο 497,49 $ τον Αύγουστο του 2021, γεγονός που ισοδυναμεί με αύξηση 345%.





kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου