Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Νορβηγίδα φεμινίστρια αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τριών ετών, επειδή δήλωσε ότι «ένας άντρας δεν μπορεί να γίνει μητέρα»!




Οι Νορβηγοί εισαγγελείς ερευνούν τα «απεχθή» tweet της φεμινίστριας Christina Ellingsen που απευθύνονται σε έναν άνδρα που αυτοπροσδιορίζεται ως λεσβία. Εάν καταδικαστεί, η Ellingsen αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

“Είσαι άντρας. Δεν μπορείς να είσαι μητέρα», είπε η φεμινίστρια Christina Ellingsen στην «Christine Marie» Jentoft, που ανήκει στην τρανς ακτιβιστική ομάδα Foreningen FRI. Όπως ανέφερε το CNE News, ο Jentoft είναι ένας βιολογικός άνδρας που αυτοπροσδιορίζεται ως λεσβία.
Η Διεθνής Αμνηστία Νορβηγίας κατηγόρησε την Ellingsen για «ρητορική μίσους» εξαιτίας ενός tweet που έλεγε: «Η κανονικοποίηση της ιδέας ότι οι άνδρες μπορούν να γίνουν μητέρες είναι μια καθορισμένη μορφή διάκρισης κατά των γυναικών».

Η Έλινγκσεν ήθελε να μάθει γιατί το FRI δίδασκε νέους άνδρες ότι μπορούν να γίνουν λεσβίες. «Αυτό δεν είναι αλλαγή φύλλου» είπε η Έλλινγκσεν. Αργότερα έγραψε πόσο «τρελό» ήταν το FRI, μια «οργάνωση που υποτίθεται ότι προστατεύει τα συμφέροντα των νεαρών λεσβιών» να την κατηγορεί.

Τώρα η Νορβηγική Εισαγγελία ερευνά την Ellingsen. Με την κατηγορία: ρητορική μίσους. Στη καλύτερη περίπτωση, αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τριών ετών. Σύμφωνα με το CNE News, η κατηγορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι η έννοια της ταυτότητας φύλου προστέθηκε στις παραγράφους του νορβηγικού νόμου για τα εγκλήματα προσβολής και μίσους τον Ιανουάριο του 2021.

Το γεγονός ότι η αστυνομία είναι νομικά σε θέση να ερευνήσει και να διώξει γυναίκες που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανησυχητικό, εξήγησε η Ellingsen: «Αυτή είναι σήμερα η Νορβηγία, και το αποτέλεσμα της έρευνας θα είναι σημαντικό».

Σύμφωνα με αυτήν, οι γυναίκες στη Νορβηγία δεν προστατεύονται από τη λεγόμενη ρητορική μίσους. «Αλλά οι άνδρες που ισχυρίζονται ότι είναι και λεσβίες και γυναίκες προστατεύονται τόσο με βάση την ταυτότητα φύλου όσο και με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό», σημειώνει η Ellingsen.

Σε μια συνέντευξη στον Tucker Carlson στο Fox News , η Ellingsen είπε ότι είχε λάβει μεγάλη υποστήριξη από διαφορετικές πλευρές, αλλά και πολλή κριτική απο τα ίδια τα φεμινιστικά κινήματα. Κατηγορήθηκε ότι έκανε έκκληση για γενοκτονία, ότι είναι ακροδεξιά, φασίστρια και μαοϊκή.

«Αν δεν μπορείς να μιλήσεις για τη βιολογική πραγματικότητα, είναι τρομερό», είπε η Ellingsen.

Προηγουμένως, είχε συμπάθεια προς τον ριζοσπαστικό φεμινισμό, και ψήφιζε αριστερά. Τώρα, θα είναι πολύ πιο επικριτική με αυτά που λένε. η Ellingsen καταλήγει: «Όλα τα κόμματα στη Νορβηγία υποστηρίζουν αυτή την ψευδοεπιστήμη».

Το CNE News ανέφερε ότι το 2021 ένας Νορβηγός είχε ήδη καταδικαστεί για «προσβολή» και «παράνομη συμπεριφορά» επειδή ανέφερε έναν τρανς, ως άνδρα στο Facebook. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 ημερών και πρόστιμο περίπου 1500 ευρώ.
Ο νόμος θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες της ΕΕ

Παρόμοια απαγόρευση της «ρητορικής μίσους» επινοείται επίσης στην Ολλανδία για την προστασία της ταυτότητας φύλου από «προσβολές», σύμφωνα με το CNE News. Το θέμα συζητείται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι πιθανό να το δούμε στις χώρες της ΕΕ.

Στα τέλη του 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να προστεθεί αυτή η ρητορική μίσους στον υπάρχοντα κατάλογο των «εγκλημάτων της ΕΕ». Η σχετική απόφαση πρόκειται να ληφθεί σύντομα στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τον Bas Tichelaar, διευθυντή του CitizenGo στην Ολλανδία, είναι «… μια τακτική της ριζοσπαστικής αριστεράς να λογοκρίνει οποιαδήποτε κριτική των αποφάσεων της παγκόσμιας ελίτ. Με την αλλαγή του ορισμού της ελευθερίας του λόγου, η ελευθερία της έκφρασης τίθεται σε κίνδυνο. Όταν καταπιέζεται, το σύστημα διακυβέρνησης μετατρέπεται σε ολοκληρωτική τυραννία».


Το CitizenGO ξεκίνησε μια αναφορά στην αρχή για να υπερασπιστεί την ελευθερία της έκφρασης στην Ευρώπη. «Βλέπουμε όλο και περισσότερο πώς μπορεί να γίνει κατάχρηση των νόμων κατά της ρητορικής μίσους για τη δίωξη ανθρώπων με διαφορετική γνώμη», είπε ο Tichelaar.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη σαφούς ορισμού της υποτιθέμενης ρητορικής μίσους και των εγκλημάτων μίσους, καθώς όλα στοχεύουν “συντηριτικές” απόψεις απο την ατζέντα της άκρας αριστεράς.



Πηγή Freewestmedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου