Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ 800 ΦΟΡΟ-ΡΑΜΠΟ !!!





800 ελεγκτές θα στελεχώσουν τα έξι νέα Ελεγκτικά Κέντρα που στήνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και, εάν δεν υπάρξει νέα αναβολή, αναμένεται να πιάσουν δουλειά από τις 29 Ιουλίου 2022. Στα χέρια τους «περνάνε» οι ελεγκτικές αρμοδιότητες που έχουν σήμερα οι ΔΟΥ Α’ Τάξης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού φέρνει μπαράζ φορολογικών ελέγχων προς πάσα κατεύθυνση, οι οποίοι θα είναι πιο ευέλικτοι, καθώς θα είναι αποκεντρωμένες οι υπηρεσίες, με αρμοδιότητες συγκεκριμένες περιοχές.

Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών θα βρεθούν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, φορολογούμενοι που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, όσοι έχουν δαπανήσει μεγάλα χρηματικά ποσά για να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία, αλλά και όσοι έχουν στείλει εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Ήδη έχουν επιλεχθεί και τοποθετηθεί οι προϊστάμενοι των νέων υπηρεσιών, ενώ όπως αναφέρεται στην απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, επιχειρησιακός στόχος είναι ο εντοπισμός και η πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής και εν γένει κάθε μορφής απάτης σε βάρος των φορολογικών εσόδων.




1voice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου