Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Ο αγαπημένος σφαγέας της Δύσης που υποδέχτηκε θερμά ο Μητσοτάκης





Όπως αναφέραμε σε άλλο άρθρο, η επίθεση υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην Υεμένη, έχει αναγκάσει σε καθεστώς πείνας 19 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη, πάνω απο 5 εκκατομύρια αφορούν παιδιά, ενώ χιλιάδες άλλα έχουν πεθάνει απο λιμό», σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).
Ποιος είναι ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν;

Ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν χρησιμοποιεί το υπερσύγχρονο πρόγραμμα pegasus (που κατήγγειλε ο Σνόουντεν) για να εντοπίζει δημοσιογράφους που τον κατακρίνουν ή όποιον θεωρεί αντίπαλο.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και οι πρίγκιπες διάδοχοί τους Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και Μοχάμεντ μπιν Ζάιεντ αντίστοιχα, είναι μεταξύ εκείνων που έχουν χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα Pegasus. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποιήθηκε για κατασκοπεία αξιωματούχων και δημοσιογράφων σε άλλες χώρες.

Μόνο σε μια μέρα εκτέλεσε 81 νέους ανθρώπους που συμμετείχαν σε μια ειρηνευτική διαδήλωση, απλά επειδή άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους να εκφράσουν ειρήνη και ελευθερία. Αποτροπή είχε προκαλέσει σε διεθνές επίπεδο και ο αποκεφαλισμός ενός νέου επειδή ως ανήλικος συμμετείχε στο παρελθόν σε ορισμένες από τις δραστηριότητες του λαϊκού κινήματος στο Qatif το 2015.


Οι ΗΠΑ και η ΕΕ όχι μόνο αγνοούν τα εγκλήματα του αλλα συμμετέχουν μαζί με το Ισραήλ, προσπαθώντας να του φτιάξουν την εικόνα του εκσυγχρονιστή.

Απο το 2015 που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Υεμένη ο Ομπάμα που ήταν στην εξουσία βοήθησε με την υποστήριξη της κυβέρνησής του σε αυτήν την επιθετικότητα.


Ο Τραμπ ακολούθος υποστήριξε τα εγκλήματα του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, όχι μόνο με τον άγριο πόλεμό στην Υεμένη, αλλά αποτρέποντας ακόμη και οποιαδήποτε καταδίκη της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και της απαγωγής του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.

Ο Μπάιντεν ανέβηκε στο αξίωμα με υποσχέσεις ότι θα βάλει ένα τέλος στην εγκληματική συμπεριφορά του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, όπως σημείωσε ξεκάθαρα σε μια από τις προεκλογικές του ομιλίες. Απο όταν πήρε την εξουσία έκανε το ακριβώς αντίθετο…Δεν περνάει μέρα που να μην καταδικάζουν τη Ρωσία για την υποτιθέμενη παρέμβασή τους σε άλλα κράτη, απειλώντας με κυρώσεις και μέτρα, ενώ οι Σαουδάραβες ασκούν γενοκτονία στην Υεμένη εδώ και 7 χρόνια.



anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου