Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Μεγάλος ο κίνδυνος να πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν τα πυρηνικά όπλα του Πακιστάν!





Πριν από μερικές εβδομάδες, η κυβέρνηση Μπάιντεν διέδιδε τη δολοφονία ενός όχι ιδιαίτερα σημαντικού ηγέτη τρομοκρατών στη Συρία. Αυτό προφανώς είχε σκοπό να μεταφέρει το μήνυμα ότι ο Τζο δήθεν μάχεται κατα της τρομοκρατίας.

Την ίδια στιγμή που εξαιτίας του Τζό Μπάιντεν, στην Κεντρική Ασία, ένα νέο τρομοκρατικό καθεστώς που ξεπερνάει οποιδήποτε άλλο αγνοείται εντελώς. Το Αφγανιστάν δεν βρίσκεται μόνο υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν. Είναι πλέον ένα τρομοκρατικό μεγαθήριο οπλισμένο μέχρι τα δόντια με τα πιο πρόσφατα αμερικανικά όπλα.

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν που κυβερνούν τώρα στην Καμπούλ έχουν κάνει επίσημη συμμαχία με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν – τα αδέρφια τους. Ανοιχτός πόλεμος έχει κηρυχτεί στο Πακιστάν. Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν έχουν ξεκαθαρίσει την πρόθεσή τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση στο Ισλαμαμπάντ και την υποκαταστήσουν με ένα ισλαμικό κράτος.

Οι πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας πολεμούν μια εντεινόμενη εξέγερση. Τα θύματα αυξάνονται. Όλο και περισσότερο οι αντάρτες διαπιστώνεται ότι είναι οπλισμένοι με αμερικανικά όπλα και χρησιμοποιούν ακόμη και αμερικανικά οχήματα.

Το Πακιστάν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό τόσο από το ρωσικό όσο και από το ουκρανικό σιτάρι. Και οι δύο αυτές προμήθειες έχουν πλέον διακοπεί. Η σοβαρή πείνα είναι τώρα μια πραγματική απειλή.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου έπληξε σκληρά το Πακιστάν. Μεταξύ 2020 και 2021 το κόστος των εισαγωγών πετρελαίου στο Πακιστάν αυξήθηκε κατά 85%. Στα τέλη Ιουνίου 2022, το εμπορικό έλλειμμα του Πακιστάν ήταν 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό ήταν πάνω από 50% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η κυβέρνηση στο Ισλαμαμπάντ αναγκάστηκε να εκδώσει διάταγμα που απαγόρευε την εισαγωγή περισσότερων από 800 ειδών πολυτελείας για να μην αυξηθεί το έλλειμμα.

Ο πληθωρισμός τον Ιούνιο ανήλθε στο 20%. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διέκοψε τις επιδοτήσεις. Οι τιμές τόσο του πετρελαίου όσο και του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί.

Η αξία της πακιστανικής ρουπίας έχει καταρρεύσει. Τα συναλλαγματικά αποθέματα του Πακιστάν μειώθηκαν στο μισό.



Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί ότι το Πακιστάν θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει «μακροοικονομική αστάθεια». Η κοινωνική κατάρρευση θα ακολουθούσε σύντομα ένα τέτοιο γεγονός. Το Πακιστάν έχει εδώ και δεκαετίες μια κατεστραμένη οικονομία , με την εκτεταμένη διαφθορά και την εγχώρια αστάθεια. Δεν διαθέτει τα αποθέματα –οικονομικά ή άλλα– για να αντέξει σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες πίεσης.

Τα διυλιστήρια πετρελαίου βρίσκονται στα πρόθυρα του κλείσιμου λόγω έλλειψης εισαγωγών πετρελαίου. Οι διακοπές ρεύματος 10-12 ωρών είναι πλέον ρουτίνα. Με απλά λόγια, το Πακιστάν έχει ξεμείνει από χρήματα. Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Εσόδων χαρακτήρισε το έθνος «χρεοκοπημένο».



Μια επιπλέων οικονομική κατάρρευση θα ακρωτηριάσει την ικανότητα του στρατού να συνεχίσει να πολεμά τους Ταλιμπάν. Θα εμφανίσει επίσης όλη τη μανία των εθνικών, θρησκευτικών και φυλετικών μίσους που έχει πολεμήσει το έθνος από την ανεξαρτησία.

Το Πακιστάν έχει πυρηνικά όπλα

Όλα αυτά θα συμβούν σε ένα έθνος οπλισμένο με κάπου κοντά στα 200 πυρηνικά όπλα . Αυτά τα όπλα είναι πλήρως επιχειρησιακά και προωθούνται στους επιχειρησιακούς διοικητές σε όλη τη χώρα για να διευκολύνουν την έγκαιρη χρήση τους σε οποιαδήποτε σύγκρουση με την Ινδία. Η πιθανότητα τα πυρηνικά όπλα να κατασχεθούν από Ταλιμπαν ή απλώς να τους παραδοθούν από στρατιωτικούς διοικητές αυξάνεται μέρα με τη μέρα.
Αυτά τα όπλα είναι πλήρως λειτουργικά. Το Πακιστάν διαθέτει επίσης τα μέσα για να παραδώσει αυτά τα όπλα στους στόχους του. Αυτό περιλαμβάνει αεροσκάφη και πυραύλους. Όλα αυτά τα συστήματα θα κινδυνεύσουν όταν καταρρεύσε το Πακιστάν. Μπορεί κάλλιστα να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να ανακαλύψουμε όχι μόνο ότι υπάρχει ένα Ισλαμικό Εμιράτο στο κάποτε Πακιστάν, αλλά ότι αυτό το ριζοσπαστικό ισλαμικό κράτος έχει την ικανότητα να σκοτώσει εκατομμύρια, αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια, ανθρώπους σε όλη τη Νότια και Κεντρική Ασία .

Λέγεται ότι οι εκλογές έχουν συνέπειες. Αυτό είναι αλήθεια. Ζούμε τις συνέπειες αυτού που συνέβη το 2020 όταν ένας διεφθαρμένος ανίκανος άνθρωπος με μειωμένη νοητική λειτουργία, και πλήρως χειραγωγούμενος απο το βαθύ κράτος των ΗΠΑ εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο. Αυτές οι συνέπειες θα γίνουν πολύ χειρότερες.

Ένα τρομοκρατικό υπερκράτος επεκτείνεται ακόμη και όταν ο γείτονάς του με πυρηνικά όπλα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Ο Τζο Μπάιντεν δεν θα κάνει τίποτα για να διορθώσει την κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε. Όλος ο κόσμος μπορεί σύντομα να ακούσει ότι οι Ταλιμπάν έχουν το πυρηνικό οπλοστάσιο του Πακιστάν.

Πηγή greatgameindia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου