Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Πισοδέρι: Πότε θα αποδοθούν ευθύνες για την ναζιστικού τύπου κακοποίηση Xιλιάδων Eλλήνων πολιτών – Έγκλημα χωρίς τιμωρία

 


 Για τα χθεσινά επεισόδια υπέρ Μιχαηλίδη «αποκεφαλίστηκαν» πολλοί αστυνομικοί - Για τα βασανιστήρια στην διαδήλωση του Πισοδερίου κατά των Πρεσπών δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς

«Ξηλώθηκαν» αστυνομικοί για υπερβολική βίαιη καταστολή στην διαδήλωση υπέρ Γιάννη Μιχαηλίδη.

Συγκεκριμένα διατάχτηκε ΕΔΕ για πειθαρχικά παραπτώματα αστυνομικών σε βάρος πολιτών και δόθηκε εντολή οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να μετακινηθούν από τις Υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Ακόμα όμως να αποδοθούν ευθύνες για την ναζιστική βιαιότητα στο Πισοδέρι των Πρεσπών προ τεσσάρων ετών.

Καλώς κάνουν και ερευνούν το θέμα αφού έκριναν ότι ήταν βίαιη η καταστολή των διαδηλωτών αλλά ακόμα περιμένει ο ελληνικός λαός ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία του να καταλογιστούν ευθύνες για την ναζιστικού τύπου καταστολή της διαμαρτυρίας στον Αγι Πρσπωων την ημέρα πoy υπογράφηκε

Να θυμίσουμε ότι τότε οι Τσίπρας-Κοτζιάς ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενοι και οι Έλληνες που ήθελαν να μείνει η Μακεδονία ελληνική όχι απλώς εδάρησαν ανηλεώς αλλά βασανίστηκαν κιόλας.

Τι εννοούμε βασανίστηκαν.  Όσοι είχαν πέσει στο έδαφος αναίσθητοι από τα χτυπήματα, οι αστυνομικοί της κυβέρνησης Τσίπρα επέστρεφαν και τους ξαναχτυπούσαν.

Γι’ αυτό το έγκλημα ουδέποτε διατάχθηκε έρευνα όταν έγινε η ΝΔ κυβέρνηση και ουδέποτε «ξηλώθηκαν» οι υπεύθυνοι παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις των βουλευτών και των στελεχών της ΝΔ της εποχής εκείνης.


Τα γεγονότα της 17ης Ιουνίου του 2018 στις Πρέσπες και τον… υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Πισοδέρι, ημέρα υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό, συζητήθηκαν έντονα τότε αλλά φαίνεται πως στην κυβέρνηση της ΝΔ τα ξεχάσανε εύκολα.

Ένας εκ τών διαδηλωτών ο κ.Χρόνης Κεφαλάς, ιδιοκτήτης Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων στα Αμισιανά Καβάλας, βρέθηκε τότε στην Φλώρινα με την οικογένειά του σε λεωφορεία που μίσθωσε ο δήμος Παγγαίου για να διαδηλώσει και βρέθηκε με ανοιγμένο κεφάλι.

“Ταξιδέψαμε 300 χλμ για να πάμε στις Πρέσπες προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε ως Μακεδόνες, για την απόφαση να χαρίσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Συνολικά επτά λεωφορεία από τον δήμο Παγγαίου, κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες. Μαζευτήκαμε εκεί περισσότεροι από 15.000 Έλληνες, απ’ όλη την Ελλάδα, με στόχο να φτάσουμε στις Πρέσπες και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα” λέει περιγράφοντας τα όσα έζησε λίγα χλμ πριν από τις Πρέσπες

Περίπου 2 χλμ πριν τις Πρέσπες, λεωφορεία της αστυνομίας δεν μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε την πορεία μας και μας είπαν να επιστρέψουμε πίσω. Ο τόπος είχε γεμίσει ΜΑΤ. Κανονική παρωδία.

Όταν ο κόσμος διαμαρτυρόμενος κατέβηκε από τα λεωφορεία και επιχείρησε να ανέβει στα υψώματα, δυνάμεις της αστυνομίας εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα από ένα παράδρομο και ακολούθησαν εντάσεις και επεισόδια με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί ” λέει.

“Εγώ δέχτηκα επίθεση από τα ΜΑΤ, όταν πήγα να βοηθήσω ένα φίλο μου που βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, με τους αστυνομικούς, να τον πατούν στο λαιμό και να τον χτυπούν με τα κλομπ.

Ο άνθρωπος δεν έκανε τη παραμικρή επιθετική κίνηση εναντίον τους. Τους μιλούσε και αυτοί του επιτέθηκαν”.

Με έβλεπαν με τα αίματα στο κεφάλι και συνέχιζαν να με χτυπούν Όταν έπεσα μισοζαλισμένος στο έδαφος, επιχείρησαν να με σύρουν προς το μέρος τους τραβώντας με από την ελληνική σημαία που είχα δεμένη στο λαιμό μου.

Ίσως στόχος τους ήταν να με συλλάβουν, κατάφερα όμως με τη βοήθεια άλλων διαδηλωτών να σηκωθώ και να απομακρυνθώ. Πιστέψτε με πως όσα ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρα. Έλληνες αστυνομικοί, να χτυπούν Έλληνες που κρατούσαν ελληνικές σημαίες στα χέρια”.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στη δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες.

Εγώ περίμενα αιμόφυρτος πολύ ώρα στο έδαφος μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο. Αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να δείρουν άγρια τον κόσμο. Χτυπούσαν ανελέητα. Άντε και να περνούσαμε το βουνό, απο πίσω υπήρχαν άλλα ΜΑΤ. Πες πως πετυχαίναμε να φτάσουμε στις Πρέσπες, πως θα φτάναμε στο νησάκι που μπήκαν οι υπογραφές. Κολυμπώντας ;”

“Οι επιθέσεις των ΜΑΤ έγιναν εσκεμμένα. Θελαν οι άνθρωποι να χυθεί αίμα. Αυτό πιστεύω”.

“Υπήρχαν στιγμές που τα ΜΑΤ δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από θερμούς νεαρούς. Όμως θύμα της βίας που επέδειξαν ήταν και κόσμος που πήγε εκεί για να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά. Απρόκλητα μια 20χρονη κοπέλα που βρισκόταν δίπλα μου, και βρισκόταν αρκετά μακριά από την “πρώτη γραμμή” των επεισοδίων, δέχτηκε κλοτσιά αστυνομικού στο στήθος, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια πήγε να την χτυπήσει με το πόδι στο κεφάλι, αλλά ένας συνάδελφός του ευτυχώς τον τράβηξε πίσω. Όσα ζήσαμε εκεί θα μου μείνουν χαραγμένα στο νου για καιρό.”

Αυτά τα ωραία έγιναν τότε στις Πρέσπες προκειμένου να παραχωρηθεί στους Σκοπιανούς η Μακεδονία και κανείς δεν πλήρωσε για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν.

Σα να μην έγιναν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου