Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ !!!




Οι Έλληνες, μαζί με τους λοιπούς Ευρωπαίους, θα αναλάβουν το κόστος της ενίσχυσης των μεγάλων βιομηχάνων -δηλαδή των Γερμανών- και θα τους επιβραβεύουν με μετρητά, αν οι βιομηχανίες τους καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια! Αυτό είναι, με λίγα λόγια, το «ζουμί» της πρότασης που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ε.Ε. για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού μηχανισμού που θα συμβάλει στη μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Με λίγα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμοιβαιοποιεί τις οικονομικές ζημίες που προκλήθηκαν στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της Ε.Ε. λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και επιθυμεί να φορτωθούν αυτές στις πλάτες των δυσπραγούντων Ευρωπαίων (των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων).

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι Γερμανοί, όταν ενέσκηψε η κρίση δανεισμού της χώρας μας και η Ελλάδα είχε ανάγκη από βοήθεια, δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο έκδοση ευρωομολόγου διότι αυτό θα αποτελούσε «αμοιβαιοποίηση» του ελληνικού χρέους.

Το επίμαχο σημείο της πρότασης Μητσοτάκη είναι το ακόλουθο: «Οι αγορές ενέργειας έχουν θεσπίσει εργαλεία που τους επιτρέπουν να πληρώνουν τους χρήστες προκειμένου να μην καταναλώνουν ενέργεια, όταν αυτό ωφελεί το σύστημα στο σύνολό του. Ο μηχανισμός που προτείνω θα ήταν πιο ευρύς. […] Για να λειτουργήσει, αυτό το εργαλείο θα συνδύαζε στοιχεία από τον σχεδιασμό της αγοράς ενέργειας -το πότε, πόσο, για πόσο καιρό- και έναν τρόπο να αποζημιωθεί δίκαια η βιομηχανία. Το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε έναν συνδυασμό εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη και επιτρέποντας τη ροή κεφαλαίων σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να μειώσουν την κατανάλωσή τους».

Ποια χώρα έχει τις μεγαλύτερες και πιο ενεργοβόρες βιομηχανίες στην Ευρώπη; Η Γερμανία. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να ζητήσει να ενισχυθούν οι Ελληνες που ταλαιπωρούνται εδώ και χρόνια από ανεργία, έλλειψη πόρων και από τις συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας, γυρεύει χρηματικά βραβεία για τους Γερμανούς και λοιπούς δισεκατομμυριούχους βιομηχάνους, που θα καταδεχτούν να καταναλώσουν λιγότερη ενέργεια.


dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου