Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Πρωτοφανές μήνυμα από τον Κινεζικό Στρατό για επίσκεψη Πελόζι σε Ταϊβάν: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο»!



«Ετοιμαστείτε για πόλεμο!». Αυτό είναι το μήνυμα που δημοσιεύτηκε σήμερα από την Διοίκηση της 80η Ομάδα Στρατιών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Το πολεμικό μήνυμα του κινεζικού Στρατού σχετικά με την πιθανή επίσκεψη στην Ταϊβάν φέρεται να προκάλεσε πάνω από 300.000 likes σε μόλις 12 ώρες, δημιουργώντας «υψηλό ηθικό στους Κινέζους στρατιώτες», σύμφωνα με τους Global Times.

Το μήνυμα δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο της Κίνας Weibo, με φωτογραφίες της ανάρτησης από τότε που κυκλοφόρησαν στο Twitter:

Η ανάρτηση σχετικά με την ετοιμότητα της Κίνας για πόλεμο, έρχεται αφού η Νάνσι Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, εξόργισε την Κίνα μετά τις εξαγγελίες της για πιθανή επίσκεψη στην Ταϊβάν, μια κίνηση που θα αναγνώριζε ενδεχομένως την Ταϊβάν ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος και όχι ως μέρος της Δημοκρατία της Κίνας.

Ωστόσο, πολλοί πολιτικοί στις ΗΠΑ ανησυχούν ότι τώρα ότι εάν οι ΗΠΑ δεν στείλουν την Πελόζι στην Ταιβάν, αυτό θα φάνει σαν αμερικανική υποχώρηση.

Από την άλλη πλευρά, η Ταϊβάν βρίσκεται εν μέσω στρατιωτικής άσκησης- προετοιμασίας για την κινεζική εισβολή, γνωστή ως «Άσκηση Han Kuang», η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.


pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου