Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Αναπτύσσονται βιο-όπλα DNA για να σκοτώνουν άτομα μέσω του ιατρικού τους προφίλ, προειδοποίησε βουλευτής των ΗΠΑ.





Ο εκπρόσωπος Jason Crow (D-CO), ένας βετεράνος του αμερικανικού στρατού, χρησιμοποίησε το Aspen Security Forum για να προειδοποιήσει τους Αμερικανούς να είναι πιο επιφυλακτικοί όσον αφορά την κοινή χρήση του DNA τους με ιδιωτικές εταιρείες λόγω της έλευσης νέων τύπων βιοόπλων.

«Μπορείτε πραγματικά να πάρετε το DNA κάποιου, και αν ξέρετε το ιατρικό του προφίλ μπορείτε να φτιάξετε ένα βιολογικό όπλο που θα σκοτώσει αυτό το άτομο ή θα το απομακρύνει από το πεδίο της μάχης ή θα το κάνει ανενεργό», είπε ο Κρόου, από το Κολοράντο.


Ο βουλευτής είπε ότι η ανάπτυξη εξελιγμένων βιοόπλων είναι ανησυχητική δεδομένης της δημοτικότητας των υπηρεσιών τεστ DNA, όπου οι άνθρωποι μοιράζονται πρόθυμα τη γενετική τους χαρτογράφηση με τις επιχειρήσεις για να αποκτήσουν πληροφορίες για τη γενεαλογία και την υγεία τους, αναφέρει η Daily Mail .

Ο Κρόου, που είναι πρώην Στρατοφύλακας και υπηρέτησε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, είπε πως η τεχνολογία βιοόπλων DNA σε συνδιασμό με τη κακή νομοθεσία μπορεί να αποτελέσει απειλή για ανθρώπους, «Οι άνθρωποι απλά μπορεί να φτύσουν σε ένα μπουκαλάκι και να το στείλουν στο 23andMe και να λάβουν πραγματικά ενδιαφέροντα δεδομένα για το παρελθόν τους».

“Και μάντεψε τι? Το DNA τους ανήκει πλέον σε ιδιωτική εταιρεία. Μπορεί να ξεπουληθεί χωρίς προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας ή της ιδιωτικής ζωής και δεν έχουμε νομικά και ρυθμιστικά μέσα για να το αντιμετωπίσουμε».


Ο Κρόου συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να γίνει μια ανοιχτή και δημόσια συζήτηση σχετικά με… το πώς θα προστατέψουμε της πληροφορίες DNA και των δεδομένων μας, επειδή αυτά τα δεδομένα πρόκειται στην πραγματικότητα να προμηθεύονται και να συλλέγονται από τους αντιπάλους μας για την ανάπτυξη βιοόπλων. ”

To DNA μας μπορεί επίσης να συλλέγεται μέσω των τεστ Covid19 απο καθεστώτα που κάνουν δοκιμές πάνω σε αυτή την τεχνολογία, όπως είναι η Κίνα, (Σχετικό: Η Κίνα κάνει πειράματα για βιολογικά βελτιωμένους στρατιώτες).

«Υπάρχει αυξημένη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα ότι εξωτερικά μέρη εκμεταλλεύονται τη χρήση γενετικών δεδομένων για αμφισβητούμενους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής παρακολούθησης και της δυνατότητας παρακολούθησης ατόμων χωρίς την εξουσιοδότηση ή την επίγνωσή τους», ανέφερε το Πεντάγωνο στη συμβουλευτική του στις 20 Δεκεμβρίου 2019 για πρώτη φορά από το Yahoo News.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου