Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη για το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της ΕΕ!




Είμαστε πρώτοι στην ανεργία των νέων, στην λογοκρισία του τύπου, στον έλεγχο των ΜΜΕ, στον έλεγχο της διεφθαρμένης δικαστικής εξουσίας, στη μηνιαία υπερβάλλουσα θνησιμότητα, σε θανάτους νέων από ναρκωτικά, στην ακρίβεια, έχουμε το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την μεγαλύτερη αύξηση ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά και ότι άλλο αρνητικό κυκλοφορεί εκεί έξω, έχουμε την πρώτη θέση.

Στην διαχείρηση των δασικών πυρκαγιών: Οι καμένες δασικές εκτάσεις το καλοκαίρι του 2021 αυξήθηκαν στην Ελλάδα περισσότερο από 450% σε σχέση με τις χρονιές 2008 – 2021, υπολογίζονται σε 1.300.000 στρέμματα και είναι ίσες με το άθροισμα των καμένων εκτάσεων από το 2013 μέχρι το 2020.


Ειδικότερα, η διαφθορά στην Ελλάδα φαίνεται να αγγίζει επίπεδα ρεκόρ, είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη για το 2022 σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της ΕΕ.

Στο σχετικό πινακα η Ελλάδα «φιγουράρει» πρώτη με ποσοστό διαφθοράς 98% σε ένα γκάλοπ που πήραν μέρος 26 χώρες. Στην δεύτερη θέση αυτής της λίστας βρίσκεται η Κύπρος με 94%, την στιγμή που ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 34%.


Την ίδια στιγμή, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει άλλη κάρτα που δημοσιεύει η Κομισιόν, με βάση το ίδιο γκάλοπ στο ερώτημα, για το πόσο σημαντική θεωρούν οι πολίτες τη διαφθορά. Σε αυτόν τον πίνακα η Ελλάδα λαμβάνει ξανά αρνητική πρωτιά καθώς το 50% των ερωτηθέντων την θεωρεί «πολύ σημαντικό πρόβλημα».

Που σημαίνει ότι όχι μόνο είμαστε οι πιο διεφθαρμένοι αλλα το ξέρουμε κιόλας…



anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου