Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Να μην κλείσει το ΚΔΑΠ της Νεοκαισάρειας και κανένα άλλο ΚΔΑΠ του δήμου

Η αναξιοπιστία της δημοτικής αρχής για μια ακόμα φορά σε όλη της το μεγαλείο.

Κι ενώ η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου όταν ρωτήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας κάποιων ΚΔΑΠ διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται, στην πορεία ανακοινώθηκε η διακοπή λειτουργίας του ΚΔΑΠ στη Νεοκαισάρεια.

Μετά τη δικαιολογημένη κοινωνική κατακραυγή, η δημοτική αρχή αναδιπλώνεται και ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας.

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι σημαίνει αναστολή λειτουργίας;

Ή είναι η γνωστή λογική «στρίβειν δια του αρραβώνος»;

Είναι γνωστές οι προϋποθέσεις στους ενδιαφερόμενους γονείς σύμφωνα με τις οποίες αναστολή λειτουργίας σημαίνει αδυναμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους πολίτες που διαθέτουν voucher του ΕΣΠΑ για την εγγραφή των παιδιών τους στο συγκεκριμένο ΚΔΑΠ.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές της σημερινής δημοτικής αρχής βάζουν λουκέτο σε τρίτο ΚΔΑΠ του δήμου Ιωαννιτών.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες περί μετατάξεων υπαλλήλων από τα πιο κεντρικά ΚΔΑΠ του δήμου κάτι που σημαίνει συστηματική απαξίωση του θεσμού των ΚΔΑΠ.

Η δική μας διοίκηση έδωσε τη μάχη σε δύσκολους καιρούς να παραμείνουν ανοιχτά και τα οχτώ ΚΔΑΠ του δήμου Ιωαννιτών.

Μετά το κλείσιμο και του ΚΔΑΠ της Νεοκαισάρειας την επόμενη χρονιά στο δήμο μας θα λειτουργούν μόνο πέντε ΚΔΑΠ κι αν η δημοτική αρχή συνεχίσει στην ίδια λογική πολύ σύντομα ο αριθμός αυτός θα μειωθεί κι άλλο.

Όπως επανειλημμένως έχουμε δηλώσει για την παράταξή μας κάθε δομή του Πνευματικού Κέντρου του δήμου αποτελεί κυψέλη παιδείας και πολιτισμού. Ιδίως αυτές που απευθύνονται σε μικρά παιδιά και διαμορφώνουν τις συνειδήσεις του μέλλοντος.

Η δημοτική αρχή καθίσταται υπόλογη απέναντι στην κοινωνία εξαιτίας των λανθασμένων πολιτικών που ακολουθεί.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» είναι ξεκάθαρα απέναντι στο κλείσιμο του ΚΔΑΠ της Νεοκαισάρειας το οποίο χωροταξικά εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του δήμου, καθώς και όποιου άλλου ΚΔΑΠ των Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου