Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΞΕΦΤΙΛΑ!!!Αφήνουν εκτός επιδομάτων πενταετείς και εποχικούς πυροσβέστες




Την στιγμή που υπάρχουν 4.000 κενές θέσεις στο έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος....

Διάκριση υφίστανται οι -άκρως απαραίτητοι και εξαιρετικά πολύτιμοι- πενταετείς και εποχικοί πυροσβέστες, καθώς εξαιρούνται από την αποζημίωση πρόσθετης εργασίας.

Με άρθρο του πολυνομοσχεδίου-«αχταρμά» που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια προβλέπεται, ορθώς, η καταβολή αποζημίωσης του μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική για πρόσθετη εργασία, λόγου χάρη για περιπολίες ή για υπηρεσία σε πεζοπόρα τμήματα. Παρεμβαίνοντας στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ) αποκάλυψε πως οι πενταετείς και εποχικοί πυροσβέστες εξαιρούνται από την καταβολή αποζημίωσης, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος τους.

Όπως κατήγγειλαν, την ίδια στιγμή που υπάρχουν 4.000 κενά στο έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος και η χώρα μας ζητά τη συνδρομή πυροσβεστών από Γερμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Νορβηγία και Φινλανδία, δεν είναι δυνατόν «να μη δίνεται το δικαίωμα να βοηθήσει και ο Έλληνας πενταετής και εποχικός πυροσβέστης, ειδικά με την εμπειρία που διαθέτει στις δασικές πυρκαγιές. Υπάρχει κάποιο λογικό επιχείρημα σε αυτή την απόφαση;»

Μάλιστα, οι ίδιοι ζήτησαν το επίδομα ύψους 139 ευρώ το μήνα που προβλέπεται με το πολυνομοσχέδιο να χορηγηθεί πάλι, για νόμους ισονομίας και μη διαχωρισμού, σε όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στη μάχιμη υπηρεσία, καθώς, όπως είπαν, «δεν συνεπάγεται από κάπου ότι ορισμένοι είναι καλύτεροι πυροσβέστες και πιο άξιοι από άλλους…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου