Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Ραγδαίες εξελίξεις! Κοντολέων στην Βουλή: «Παρακολουθούσαμε τον Κουκάκη …«κατόπιν αιτήματος των ξένων υπηρεσιών». »




Σοκ και μείζων πολιτικό αλλά και θεσμικό θέμα από την ομολογία της ΕΥΠ στη Βουλή! Σκάνδαλο που οδηγεί κανονικά σε παραίτηση της κυβέρνησης, είτε το είπε ψευδώς ο κ Κοντολέων για να φορτώσει αλλού την ευθύνη των παρακολουθήσεων, είτε ο τόπος έχει γίνει μπάτε σκύλοι αλέστε, αφού ξένες υπηρεσίες αιτούνται και παρακολουθούν έλληνες πολίτες με τη συνδρομή της κυβέρνησης!

Ο διοικητής της ΕΥΠ παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Κοντολέων κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είπε ότι αυτό έγινε «κατόπιν αιτήματος των ξένων υπηρεσιών».

Η ομολογία εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς ο Γιάννης Οικονόμου μέχρι τώρα ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για παρακολούθηση από ιδιώτη σε ιδιώτη. Μάλιστα έλεγε ότι «οι ελληνικές αρχές δε χρησιμοποιούν τέτοιου είδους λογισμικά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε επίσης η ομολογία ότι η ΕΠΥ παρακολουθούσε πρόσφυγες, αλληλέγγυους και ΜΚΟ για λόγους «εθνικού συμφέροντος», φέρνοντας ως παράδειγμα τον λεγόμενο -κατά την κυβέρνηση – υβριδικό πόλεμο στον Έβρο και τη φωτιά στη Μυτιλήνη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ειπώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ότι αδυνατούν να ελέγξουν τα παράνομα λογισμικά που εντοπίστηκαν στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και σε άλλους δημοσιογράφους.

https://thefaq.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου