Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ: Η ΡΩΣΙΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ, Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ, ΟΙ ΗΠΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ...ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ !!!




Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία;

Με βάση μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του London Center for Policy Research η Ρωσία κερδίζει, ο Zelensky πλουτίζει, οι ΗΠΑ πουλάνε, οι Ουκρανοί σκοτώνονται...

Εάν αξιολογήσει κανείς της πρόσφατης συνεδρίασης της ομάδας των 7 πλουσιότερων κρατών ή G-7 εστίασαν στις κρίσεις που κατακλύζουν τον πλανήτη, πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση, κλιματική αλλαγή, επικείμενη έλλειψη τροφίμων και Ουκρανία αλλά δεν πρόσφεραν λύση σε κανένα από τα προβλήματα.

Μιλώντας για την Ουκρανία, συμφώνησαν να επιβάλουν τον 7ο γύρο κυρώσεων και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν τον πόλεμο όσο χρειαστεί.

Απλώς δεν ήξεραν τι άλλο να κάνουν.

Έτσι, πέρασαν τον υπόλοιπο χρόνο τους κοροϊδεύοντας τον Πούτιν αντί να αξιολογούν τα τρωτά σημεία της Δύσης και να κατανοούν τους στόχους και τις στρατηγικές της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν πολύ θετικό τόσο για τον Πρόεδρο Putin της Ρωσίας όσο και για τον Zelensky της Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, ο Γερμανός καγκελάριος Scholz, ο Γάλλος πρόεδρος Macron και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Johnson δεν έχουν ιδέα πώς παίζεται αυτό το παιχνίδι της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι εξαπατημένοι Δυτικοί…

Έχουν εξαπατηθεί επιδέξια τόσο από τον «ορκισμένο φίλο» τους Zelensky όσο και από τον δήθεν αντίπαλό τους Putin.

Παρά τις διαφορές τους, ο Zelensky και ο Putin συγκλίνουν σε μια κρίσιμη πτυχή: κανένας από τους δύο δεν θέλει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο.

Η Ουκρανία κέρδισε τον τίτλο της πιο διεφθαρμένης χώρας στην Ευρώπη για κάποιο λόγο.
Από τότε που κέρδισε την ανεξαρτησία, η διαφθορά είναι η κυρίαρχη στρατηγική της Ουκρανίας.

Ο Zelensky και το υπουργικό του συμβούλιο δεν στοχεύουν στην ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Αντίθετα, υποκινούνται και εποφθαλμιούν δισεκατομμύρια σε οικονομική βοήθεια.

Μεταξύ 2014 και 2020, η Ουκρανία έλαβε περισσότερα από 22,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια.

Μεγάλο μέρος αυτής της τεράστιας οικονομικής βοήθειας απλώς κλάπηκε από τις εμπορικές, στρατιωτικές και πολιτικές ελίτ της Ουκρανίας εις βάρος των απλών πολιτών της Ουκρανίας που υποφέρουν πραγματικά.

Όπως προειδοποίησε δυσοίωνα ο Γάλλος οικονομολόγος και συγγραφέας Frederic Bastiat, «όταν η λεηλασία γίνεται τρόπος ζωής για μια ομάδα ανθρώπων σε μια κοινωνία, με την πάροδο του χρόνου δημιουργούν για τον εαυτό τους ένα νομικό σύστημα που τους εξουσιοδοτεί να συνεχίσουν και έναν ηθικό κώδικα που την εξυμνεί»

Δείτε τι συνέβη με το Ουκρανικό πολεμικό αεροπλάνο που κατέπεσε στην Καβάλα, οι Ουκρανοί πούλησαν αμερικανικά οπλικά συστήματα στην Hezbollah στην Παλαιστίνη και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ η CIA και του Ισραήλ η Mossad αποφάσισαν να καταρρίψουν το αεροπλάνο….

Ο ηθικός κώδικας του Zelensky και της άρχουσας ελίτ είναι να είναι, κατά κάποιο τρόπο, οι Παλαιστίνιοι της Ευρώπης.

Ηττημένοι από ανώτερη δύναμη, θέλουν η ΕΕ να υιοθετήσει την Ουκρανία και να την κάνει μια τεράστια μαύρη τρύπα για δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ.

Και ακριβώς όπως στην περίπτωση των Παλαιστινίων, κάθε ήττα λειτουργεί ως καταλύτης για να προσελκύσει την παγκόσμια συμπάθεια.

Έτσι, όσο περισσότερες ουκρανικές πόλεις καταστρέφονται και σκοτώνονται άμαχοι, όσο περισσότεροι είναι οι νεκροί Ουκρανοί όσο μεγαλύτερες είναι οι εδαφικές απώλειες τόσο εμφανίζεται η Ουκρανία ως θύμα στην παγκόσμια κοινωνία και προφανώς αυτό βολεύει τον Zelensky.

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Zelensky στην Ουκρανία, περπατούσε με απλωμένο χέρι στην Ευρώπη και παρακαλούσε το ΔΝΤ για ένα ή δύο δισεκατομμύρια.
Ο πόλεμος πρόσφερε άμεσα οφέλη.

Ένας από τους λόγους που οι ρώσοι διερωτώνται γιατί ενώ Ρώσοι και Ουκρανοί συμφώνησαν στην Κωνσταντινούπολη ένα πλαίσιο συμφωνίας – εκεχειρίας και κατάπαυσης του πυρός μετά οι Ουκρανοί άλλαξαν στάση θα πρέπει να αποδοθεί κατά βάση… στο καθεστώς Zelensky το οποίο συντηρεί τον πόλεμο για να κερδίσει δισεκατομμύρια.

Εκτός από δισεκατομμύρια στρατιωτικές προμήθειες και οικονομική βοήθεια, η Ουκρανία απαίτησε 7 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα και ζήτησε επίσης 750 δισεκατομμύρια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο.

Έτσι, όσο δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ συνεχίζουν να έρχονται, η Ουκρανία δεν έχει κανένα κίνητρο να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου.

Ο Zelensky υποκινεί και χειραγωγεί τους ανταγωνισμούς μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών για να εξυπηρετήσει την ατζέντα του.

Η Ρωσία πλουτίζει

Η Ρωσία όπως πάντα κινείται με στρατηγική.

Η Ρωσία παρουσιάζει τεράστιο δημοσιονομικό και εμπορικό πλεόνασμα λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας και των εμπορευμάτων, χάρη στις κυρώσεις, και βλέπει τη σύγκρουση ως μια τεράστια ευκαιρία να πληγούν οι οικονομίες της Δύσης.

Η Ρωσία πιστεύει ότι ο χρόνος είναι με το μέρος της.

Αναμένει ότι ένας κρύος, σκοτεινός χειμώνας, πείνας και δυσαρέσκειας θα πλήξει την Ευρώπη.

Επιπλέον, δεδομένου ότι η Ρωσία ελέγχει μεγάλο μέρος της προμήθειας φυσικού αερίου, ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικονομία κινδυνεύει να καταρρεύσει εάν η Ρωσία διακόψει την παροχή φυσικού αερίου.

Οι βιομηχανίες, όπως το αλουμίνιο, το γυαλί, τα χημικά και τα πετροχημικά, είναι ιδιαίτερα ευάλωτες λόγω της μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας, είναι βιομηχανίες εντάσεως ενέργειας.
Η οικονομική κατάρρευση μπορεί να διαλύσει και την συνοχή της Δύσης απέναντι στην Ρωσία…

Η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας πηγαίνει επίσης καλά.

Αφού οι αρχικές προσπάθειες να καταλάβουν το Κίεβο και το Χάρκοβο απέτυχαν, οι Ρώσοι άλλαξαν τη στρατηγική τους και επικεντρώθηκαν στην κατάληψη του ανατολικού τμήματος της Ουκρανίας, που ονομάζεται Donbass.

Άλλαξαν και την τακτική τους.

Δεν εισβάλλουν πλέον στις πόλεις, οι οποίες αποδείχθηκαν δαπανηρές, αλλά τις περικυκλώνουν και χρησιμοποιούν τη συντριπτική υπεροχή τους στο πυροβολικό και την αεροπορική δύναμη τους για να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες, αναγκάζοντας το ουκρανικό πεζικό να παραδοθεί ή να σκοτωθούν ενώ οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν ελαχιστοποιήσει τις απώλειες.

Ο Zelensky παίζει παιχνίδια… αρνείται πολλά αιτήματα των διοικητών των περικυκλωμένων μονάδων να υποχωρήσουν και να σώσουν στρατιώτες και εξοπλισμό.

Στην Ουκρανία σήμερα σκοτώνονται έως και 1000 Ουκρανοί στρατιώτες καθημερινά, αλλά οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, εξασφαλίζουν ότι η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια θα συνεχιστεί.

Ως εκ τούτου, όσο η Δύση ενεργεί ως χρηματοδότης της σύγκρουσης και η Ρωσία κερδίζει από την ενέργεια έχει κάθε κίνητρο να παρατείνει τον πόλεμο.

Επιπλέον η Ρωσία αποκτά πρόσβαση στο πιο εξελιγμένο δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό.
Ο ουκρανικός στρατός που υποχωρεί αφήνει πίσω του τεράστιες ποσότητες υλικού.
Παρεμπιπτόντως, στις 21 Ιουνίου, η Γερμανία παρέδωσε μερικά PzH 2000, τα πιο ακριβά και πιο εξελιγμένα αυτοκινούμενα Howitzer στον κόσμο.

Λίγες μέρες αργότερα, ένα από αυτά υπέστη ζημιά και μεταφέρθηκε από τους Ρώσους στα Ουράλια.

Επίσης, σύμφωνα με τα πολυάριθμα δημοσιεύματα του Τύπου, δύο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα των 155 χιλιοστών που δόθηκαν στην Ουκρανία από τη Γαλλία, κατέληξαν στην ρωσική βιομηχανία Uralvagonzavod.

Όταν ο Zelensky λέει ότι τα δυτικά όπλα κάνουν τη διαφορά, εννοεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς του και των συνεργατών του. Πράγματι, παρά την τεράστια δυτική βοήθεια, ο ουκρανικός στρατός είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένος, υποφέρει από χαμηλό ηθικό και έλλειψη πειθαρχίας.

Η Ρωσία αποκαλεί αυτές τις εχθροπραξίες «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και όχι πόλεμο, επειδή απασχολεί περίπου 200.000 στρατιώτες, σε σχέση με τα 1,2-1,3 εκατομμύρια στρατιώτες που έχει η Ρωσία.

Οποιαδήποτε επιχείρημα ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, προκαλεί αστεϊσμούς, η Ουκρανία είναι καταδικασμένη να χάσει.

Η πτώση του Lysychansk στην Ανατολική Ουκρανία, του τελευταίου ουκρανικού ισχυρού οχυρού, είναι το προοίμιο μιας ακόμη μεγαλύτερης ρωσικής επίθεσης στο Kharkiv, στο Nikolaev και την Οδησσό.

Αφού η Ρωσία στέρησε από την Ουκρανία τη βιομηχανική της βάση και την πρόσβαση στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα, τώρα ο Putin μπορεί να πει στο ΝΑΤΟ θέλεις την Ουκρανία μπορείς να την έχεις….

Τελικά, το ΝΑΤΟ δεν θα έβγαινε από αυτόν τον πόλεμο με άδεια χέριαπροσθέτει τη Φινλανδία και τη Σουηδία -- δύο σταθερές δημοκρατίες -- στο χαρτοφυλάκιό της.

Το συμπέρασμα

Η Ουκρανία κερδίζει χρήματα, η Ρωσία κερδίζει χρήματα και το Αμερικανικό Στρατιωτικό-Βιομηχανικό Συγκρότημα κερδίζει χρήματα, οι Ευρωπαίοι υποφέρουν, οι Αμερικανοί υπομένουν το βάρος του υψηλού πληθωρισμού και οι Ουκρανοί σκοτώνονται.

Τι δεν κατάλαβες…


bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου