Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Οι μπίζνες της επιχειρηματικής ελίτ με την υγεία συνεχίζονται… – η Amazon αγοράζει όλα τα νοσοκομεία One Medical!




Σύμφωνα με τις εταιρείες , τα νοσοκομεία One Medical θα αγοραστούν από την Amazon για 18 $ ανά μετοχή και θα επεκτείνει τη θέση της Amazon στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Η συμφωνία της Amazon με μετρητά κοστολογεί τον πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε περίπου 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον Neil Lindsay, ανώτερο αντιπρόεδρο της Amazon Health Services, η συναλλαγή διευρύνει το αποτύπωμα της Amazon στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, ο οποίος βρίσκεται «υψηλά στη λίστα των εμπειριών που χρειάζονται επανεφεύρεση».
«Θέλουμε να είμαστε μία από τις εταιρείες που θα βοηθήσουν στη δραματική βελτίωση της εμπειρίας της υγειονομικής περίθαλψης τα επόμενα αρκετά χρόνια», είπε ο Neil Lindsay.

Εκτός από τη λειτουργία ενός δικτύου πολυτελών πρακτικών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η One Medical, η οποία κυκλοφόρησε και στο χρηματιστήριο το 2020, παρέχει επίσης μια σειρά από υπηρεσίες τηλεϊατρικής.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα τριμηνιαία αποτελέσματα , αριθμεί πλέον 767.000 μέλη και είναι υπεύθυνη για 188 ιατρεία. Η One Medical κατέγραψε καθαρή ζημιά πρώτου τριμήνου 90,9 εκατομμυρίων δολαρίων με έσοδα 254,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία να γίνει η εμπειρία της υγειονομικής περίθαλψης πιο προσιτή, οικονομικά προσιτή και ακόμη και ευχάριστη για τους ασθενείς, τους παρόχους και τους πληρωτές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της One Medical, Amir Dan Rubin.

Η μητρική εταιρεία της One Medical, 1Life Healthcare , σημείωσε αύξηση 69 τοις εκατό στις μετοχές. Πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι μετοχές της 1Life πωλούνταν στα 10,18 δολάρια από το κλείσιμο της Τετάρτης.

Όταν η Amazon πλήρωσε 750 εκατομμύρια δολάρια για το PillPack το 2018, έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Στη συνέχεια, η Amazon χρησιμοποίησε την αγορά για να ανοίξει το δικό της διαδικτυακό φαρμακείο . Η επιχείρηση ενίσχυσε επίσης την υπηρεσία τηλεϊατρικής Amazon Care και εργάστηκε για την ανάπτυξη ιατρικών εξετάσεων στο σπίτι .

Μας αρέσει δε μας αρέσει, αυτό είναι ο καπιταλισμός, το μεγαθήριο του ηλεκτρονικού εμπορίου θέλει να βγάλει λεφτά, ελέγχοντας κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι δημόσιο αγαθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου