Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων (4) αλλοδαποί που κατηγορούνται ότι διέπρατταν συστηματικά κλοπές




Εξιχνιάστηκαν συνολικά 45 υποθέσεις κλοπών από σπίτια, αποθήκες και δικύκλων

Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 30.000 ευρώ

Τέλος στην εγκληματική δράση (4) αλλοδαπών, που ενέχονται στη συστηματική τέλεση κλοπών έβαλαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προχθές (23-07-2022) το βράδυ, οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε παράπηγμα που χρησιμοποιούσαν για να διαμένουν, σε δυσπρόσιτο και δυσδιάκριτο σημείο στα Ιωάννινα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη μεθοδική έρευνα της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία και με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, οι αλλοδαποί είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε περιοχές του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Στόχοι τους αποτελούσαν σπίτια και αποθήκες, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμη και ρουχισμό και τρόφιμα καθώς επίσης και δίκυκλα.

Μάλιστα δε δίσταζαν να εισέρχονται στα σπίτια ακόμη και σε ώρες που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

Η εγκληματική τους δραστηριότητα προσδιορίζεται χρονικά στο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του περασμένου έτους καθώς και κατά τον τελευταίο μήνα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε συνολικά 45 υποθέσεις και αναλυτικότερα:


24 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών από σπίτια,


5 κλοπές από αποθήκες,


7 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής μοτοσικλετών και


5 κλοπές μοτοποδηλάτων

Η αξία των παραπάνω κλοπιμαίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Κατά την έρευνα στο χώρο του παραπήγματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.560 ευρώ, 8.100 λεκ Αλβανίας καθώς και κλοπιμαία, μεταξύ των οποίων κυνηγητική καραμπίνα και δύο δίκυκλα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ως μέσα μεταφοράς κατά την τέλεση των κλοπών.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται των απαιτούμενων διατυπώσεων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζεται.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου