Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Δικαίωση στις ΗΠΑ για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που απολύθηκαν επειδή δεν εμβολιάστηκαν!





Το NorthShore University HealthSystem του Σικάγο που απέλυσε εργαζόμενους στο τομέα της υγείας επειδή αρνήθηκαν την ένεση Covid19, συμφώνησε σε διακανονισμό 10,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρώτη πανεπιστημιακή αγωγή του έθνους.

Η Liberty Counsel διευκόλυνε την πρώτη πανεπιστημιακή αγωγή του έθνους για εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης λόγω εντολής αντιμετώπισης του COVID-19 που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση τους.
Ο συμφωνημένος διακανονισμός κατατέθηκε σήμερα στο ομοσπονδιακό βόρειο περιφερειακό δικαστήριο του Ιλινόις.

Ως αποτέλεσμα του διακανονισμού, η NorthShore θα πληρώσει 10.337.500 $ για να αποζημιώσει αυτούς τους υπαλλήλους υγειονομικής περίθαλψης που υπήρξαν θύματα θρησκευτικών διακρίσεων και οι οποίοι τιμωρήθηκαν για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις κατά της λήψης μιας ένεσης που σχετίζεται με αποβληθέντα εμβρυϊκά κύτταρα .

Πρόκειται για μια ιστορική, πρώτη στο είδος της, ομαδική διευθέτηση εναντίον ενός ιδιώτη εργοδότη που αρνήθηκε παράνομα εκατοντάδες αιτήματα θρησκευτικής εξαίρεσης για εμβολιασμούς COVID-19 .
Ο διακανονισμός πρέπει να εγκριθεί από το ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο.

Οι εργαζόμενοι της NorthShore στους οποίους αρνήθηκαν θρησκευτικές εξαιρέσεις θα λάβουν ειδοποίηση για τον διακανονισμό και θα έχουν την ευκαιρία να σχολιάσουν, να αντιταχθούν, να ζητήσουν εξαίρεση ή να υποβάλουν ένα έντυπο αξίωσης για πληρωμή από το ταμείο διακανονισμού, όλα σύμφωνα με τις προθεσμίες που θα ορίζεται από το δικαστήριο.

Ως μέρος της συμφωνίας διευθέτησης, η NorthShore θα αλλάξει επίσης την παράνομη πολιτική της για να τη καταστήσει συνεπή με το νόμο και να παρέχει θρησκευτικά δικαιώματα σε κάθε θέση στις πολυάριθμες εγκαταστάσεις της.


Καμία θέση σε καμία εγκατάσταση της NorthShore δεν θα θεωρείται πλέον παράνομη για μη εμβολιασμένους υπαλλήλους με εγκεκριμένες θρησκευτικές εξαιρέσεις.

Επιπλέον, οι υπάλληλοι που απολύθηκαν λόγω της θρησκευτικής τους άρνησης για τα εμβόλια COVID θα είναι επιλέξιμοι για εκ νέου πρόσληψη εάν υποβάλουν αίτηση εντός 90 ημερών από την τελική διευθέτηση που εγκρίθηκε από το δικαστήριο και θα διατηρήσουν το προηγούμενο επίπεδο ιεραρχίας στους.

Το ποσό των μεμονωμένων πληρωμών από το ταμείο διακανονισμού θα εξαρτηθεί από το πόσα έγκυρα έντυπα θα υποβληθούν κατά τη διαδικασία των απαιτήσεων.

Ο διακανονισμός που αναμένεται να εγκριθεί από το δικαστήριο όλοι, ή σχεδόν όλοι οι θιγόμενοι υπάλληλοι που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν λόγω της θρησκευτικής τους άρνησης για εμβόλιο COVID θα λάβουν περίπου 25.000 $ ο καθένας και οι εργαζόμενοι που αναγκάστηκαν να δεχτούν ένα εμβόλιο COVID ενάντια στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις για να διατηρήσουν τη δουλειά τους θα λάβουν περίπου 3.000 $ ο καθένας.

Οι 13 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που είναι κύριοι ενάγοντες στη μήνυση θα λάβουν μια πρόσθετη κατά προσέγγιση πληρωμή 20.000 $ ο καθένας για τον σημαντικό ρόλο τους στην άσκηση αυτής της αγωγής και στην εκπροσώπηση της τάξης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας της NorthShore.


Τον Οκτώβριο του 2021, η Liberty Counsel έστειλε μια αγωγή στη NorthShore εκ μέρους πολλών εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που είχαν ειλικρινείς θρησκευτικές αντιρρήσεις για την «Υποχρεωτική πολιτική εμβολιασμού COVID-19» της NorthShore.

Εάν η NorthShore είχε συμφωνήσει τότε να ακολουθήσει το νόμο και να χορηγήσει θρησκευτικές εξαιρέσεις, το θέμα θα είχε επιλυθεί γρήγορα και δεν θα τους κόστιζε τίποτα.

Όμως, όταν η NorthShore αρνήθηκε να ακολουθήσει το νόμο και αντ’ αυτού απέρριψε όλα τα αιτήματα θρησκευτικής εξαίρεσης και στέγασης για υπαλλήλους που εργάζονταν στις εγκαταστάσεις της, η Liberty Counsel υπέβαλε ομαδική μήνυση, μαζί με πρόταση για προσωρινή απαγόρευση περιορισμού και διαταγή.

Liberty Counsel Αντιπρόεδρος Νομικών Υποθέσεων και Chief Litigation Counsel Horatio G. Mihet είπε:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ιστορική διευθέτηση των 10 εκατομμυρίων δολαρίων που επιτεύχθηκε στην ομαδική μας αγωγή κατά του NorthShore University HealthSystem.

«Η δραστική αλλαγή πολιτικής και η ουσιαστική νομισματική ελάφρυνση που απαιτούνται από τον διακανονισμό θα αποδώσουν ένα ισχυρό μέτρο δικαιοσύνης στους υπαλλήλους της NorthShore που αναγκάστηκαν σκληρά να επιλέξουν μεταξύ της συνείδησής τους και της δουλειάς τους.


«Αυτός ο διακανονισμός θα πρέπει επίσης να χρησιμεύσει ως ισχυρή προειδοποίηση για τους εργοδότες σε ολόκληρο το έθνος ότι δεν μπορούν να αρνηθούν τις ειλικρινείς θρησκευτικές αντιρρήσεις για τις εντολές αναγκαστικού εμβολιασμού ».

Ο Mat Staver, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Liberty Counsel είπε:

«Αυτός ο ταξικός διακανονισμός που παρέχει αποζημίωση και την ευκαιρία να επιστρέψετε στην εργασία είναι ο πρώτος του είδους του στη χώρα που περιλαμβάνει εντολές κατά του COVID-19. Αυτός ο διακανονισμός θα πρέπει να είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης για κάθε εργοδότη που δεν φιλοξένησε ή δεν απάλλαξε υπαλλήλους που αντιτάχθηκαν στους πυροβολισμούς του COVID για θρησκευτικούς λόγους.

«Ας είναι αυτή η υπόθεση μια προειδοποίηση για τους εργοδότες που παραβίασαν τον νόμο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ευχάριστο το γεγονός ότι αυτός ο πρώτος οικισμός για τον COVID-19 προστατεύει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι ήρωες που δίνουν καθημερινά τη ζωή τους για να προστατεύσουν και να περιθάλψουν τους ασθενείς τους. Τώρα χρειάζονται περισσότερο από ποτέ».
Ανοίγει ο δρόμος και για άλλες χώρες;

Οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να επωφεληθούν απο αυτή την απόφαση αν προχωρήσουν σε παρόμοιες ενέργειες ομαδικών μηνύσεων επικαλουμενοι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Όπως έχει αποδειχτεί απο έρευνες αλλα και μετά την δικαίωση των υγειονομικών στις ΗΠΑ, τα εμβόλια Covid19 περιέχουν αποβληθέντα εμβρυϊκά κύτταρα.

Αρχικά δημοσιεύτηκε από την Liberty Counsel .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου