Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ;;;



Άρωμα κατασκοπείας στα κινητά της Κομισιόν

H Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βρει στοιχεία ότι τα κινητά τηλέφωνα αξιωματούχων και υπαλλήλων της Κομισιόν μπορεί να έχουν μολυνθεί με το λογισμικό Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NSO, ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς σε γράμμα που έχει δει το Reuters.

Eιδικότερα, σε γράμμα που έστειλε στις 25 Ιουλίου στην Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφί Ιντβέλντ, ο Ρέιντερς σημειώνει ότι η Apple τον είχε ενημερώσει το 2021 ότι το κινητό του είχε πιθανώς παγιδευτεί με τη χρήση του Pegasus.

H προειδοποίηση της Apple οδήγησε σε έρευνα των προσωπικών και επαγγελματικών συσκευών του Ρέιντερς καθώς και υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνεται στο γράμμα.

Αν και η έρευνα δεν βρήκε αδιάσειστα στοιχεία ότι το κινητό του Ρέιντερς ή υπαλλήλων της Ε.Ε. παραβιάστηκαν, ανακαλύφθηκαν «δείκτες παραβίασης» (indicators of compromise), ένας όρος που χρησιμοποιείται από τους ερευνητές για να περιγράψει ότι υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις παραβίασης.

Το γράμμα του Ρέιντερς δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες και ο ίδιος υπογράμμισε ότι «είναι αδύνατο να αποδοθούν αυτοί οι δείκτες σε έναν συγκεκριμένο δράστη με απόλυτη βεβαιότητα» .




euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου