Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Φρίκη για δημοσιογράφο στα Εξάρχεια: Αποπειράθηκε να τη βιάσει Μαροκινός – «Μου έκανε κεφαλοκλείδωμα»




Την απόλυτη φρίκη βίωσε μια 41χρονη δημοσιογράφος στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν ένας Μαροκινός με Αιγύπτιο τσιλιαδόρο, της έκανε κεφαλοκλείδωμα και όταν έχασε τις αισθήσεις της, την έσυρε σε μια πυλωτή πολυκατοικίας και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Μάλιστα, ο Αφρικανός είχε συνεργό τον 21χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος κρατούσε τσίλιες και όταν τον αντελήφθησαν οι περίοικοι και τον κυνήγησαν, ο βιαστής, κατάφερε ξεγλιστρήσει.
Όμως δεν είχε την ίδια «τύχη» και ο συνεργός – τσιλιαδόρος ο οποίος συνελήφθη ενώ τα «λαγωνικά» της Ασφάλειας Εξαρχείων μετά από επίμονη και ενδελεχή έρευνα κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον «δράκο» ο οποίος είναι πλέον καταζητούμενος.

Το θύμα, η 41χρονη δημοσιογράφος Ελπινίκη Χάγια περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε ενώ αναφέρεται και στην έρευνα της Ασφάλειας Εξαρχείων και του αξιωματικού που χειρίστηκε την υπόθεση και κατάφερε να την εξιχνιάσει και να ταυτοποιήσει τον Μαροκινό βιαστή και ληστή εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για την άμεση ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ και την εξιχνίαση της υπόθεσης.



«Βάδιζα, έχοντας τα ακουστικά στα αυτιά μου ακούγοντας μουσική. Μου επιτέθηκε και με ένα “επαγγελματικό” κεφαλοκλείδωμα με έκανε να χάσω τις αισθήσεις μου. Όταν λιποθύμησα, με έσυρε σε μια πυλωτή και προσπάθησε να μου ξεκουμπώσει το φόρεμα. Ήμουν αναίσθητη και δεν άκουγα τίποτα.

Στα ακουστικά έπαιζε ακόμη η μουσική. Ένα με δυο λεπτά, όταν συνήλθα τον είδα από πάνω μου να με ψιλαφίζει και να με σηκώνει ελαφρά για να μου πάρει την τσάντα. Το έκανε, παίρνοντας ακόμη και τα ακουστικά μου. Έβαλα τις φωνές και οι περίοικοι οι οποιοι ανταποκρίθηκαν άμεσα τον κυνήγησαν», σημειώνει.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο 21χρονος Αιγύπτιος συνεργός τσιλιαδόρος, μετά τη σύλληψη του, οδηγήθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή όπου του ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.
Ο βιαστής με τον τσιλιαδόρο

Ο εφιάλτης για την κυρία Χάγια, άρχισε να ξεδιπλώνεται στις 19:10 της 14ης Ιουλίου. Όπως περιγράφει βάδιζε στην οδό Ιουστινιανού ακούγοντας μουσική από τα ακουστικά. Ξαφνικά, ο 26χρονος Μαροκινός που προφανώς την παρακολουθούσε, της ορμάει από πίσω και την αρπάζει από τα μαλλιά.

Η κοπέλα αιφνιδιάζεται και όπως λέει με ένα επαγγελματικό κεφαλοκλείδωμα, της «κόβει» την αναπνοή και την αφήνει αναίσθητη.

Στη συνέχεια περνάει στην επόμενη φάση του αρρωστημένου σχεδίου. Την σέρνει από τα μαλλιά, την οδηγεί σε μια πολυκατοικία, πέφτει πάνω της και προσπαθεί να της ξεκουμπώσει τα κουμπιά του φορέματος της.

Την ίδια ώρα που έπαιζε μουσική στα ακουστικά και ο 21χρονος Αιγύπτιος συνεργός του παρακολουθούσε την κτηνωδία σε βάρος της γυναίκας και κρατούσε τσίλιες. Όμως για κακή του τύχη η δημοσιογράφος συνέρχεται και βάζει τις φωνές.

Τότε ο Αφρικανός, τη σηκώνει ελαφρά και της αρπάζει την τσάντα. Η κοπέλα ουρλιάζει με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει και οι περίοικοι καταδιώκουν τους δύο αλλοδαπούς με τον βιαστή ληστή να πετάει πίσω του τα πράγματα του θύματος για να κερδίσει χρόνο και να την «κοπανήσει».
Τελικά οι αστυνομικοί που φθάνουν στο σημείο καταφέρνουν να περάσουν χειροπέδες στον Αιγύπτιο τσιλιαδόρο, ενώ αξιωματικός της Ασφάλειας Εξαρχείων με την επιμονή και την εμπειρία του ταυτοποιεί τον Μαροκινό ο οποιος πλέον και αναζητείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου