Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ:Προαπαιτούμενο για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής ΜειονότηταςΠροαπαιτούμενο για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας



Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση για το ζήτημα των περιουσιών των Ομογενών μας στην Χειμάρρα, που οργανώθηκε από φορείς της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας.

Η εκδήλωση είχε θέμα "Όχι στην λεηλασία των περιουσιών. Ναι στην Ανάπτυξη και την Ευρωπαϊκή Ενσωμάτωση" και πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα.

Ο κ. Καραγιάννης στην ομιλία του επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:



"Η Ελληνική Κυβέρνηση και η Διεθνής Κοινότητα, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον σεβασμό και την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία διαβιούν τα μέλη της.

Όλα τα ζητήματα της μειονότητας αποτελούν ουσιώδη και αναπόσπαστα συστατικά των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Η δε προστασία των περιουσιακών της δικαιωμάτων, αποτελεί αδιαίρετο τμήμα των πέντε προϋποθέσεων που έχει θέσει η ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως εκ’ τούτου, εφόσον η Αλβανία ειλικρινά επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ, θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως κράτος δικαίου, όπως αναφέρεται και σε πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών."

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο βουλευτής ανακοίνωσε ότι στις πληρωμές των συντάξεων του Δεκεμβρίου, ο ΟΓΑ θα συμπεριλάβει - για πρώτη φορά - και την πληρωμή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε Ανασφάλιστους Υπερήλικες Ομογενείς, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4387/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου