Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Νυχτερινές ραδιοεπάλξεις




Το 2ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων για πρώτη φορά συμμετέχει με ραδιοφωνικές παραγωγές στο European school radio.

Τώρα μπορείτε να ακούσετε την πρώτη εκπομπή μας.

Το θέμα; Επιστροφή στα θρανία μετά από πολλά χρόνια.

Ο Αίας, η Πέλλα, ο Κώστας, ο Αντώνης, ο Γιάννης, η Αλίκη, η Ελευθερία, ο Γιάννης και η Ευδοκία θα σας κρατήσουν συντροφιά με συνεντεύξεις σχόλια και πολλά τραγούδια.




Λίγα λόγια για το European School Radio.

Το European School Radio που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009 απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλα τα σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες, ώστε να συμμετέχουν με δικές τους παραγωγές


Αυτή τη στιγμή ακούγονται εκπομπές από σχολεία, ενταγμένες σε τακτικό πρόγραμμα μετάδοσης, οι οποίες έχουν ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα, καθώς και μηνύματα με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. 

Ραδιοφωνικές ομάδες σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία δουλεύουν πυρετωδώς και ετοιμάζουν νέες και ενδιαφέρουσες παραγωγές. Ακόμη, τα σχολεία συμμετέχουν σε ειδικές εκπομπές αφιερώματα, όπως η ημέρα ποίησης ή η ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία.

 «Ο στόχος του Μαθητικού Ραδιοφώνου εξαρχής είναι να καλύπτει τις ανάγκες και τις δραστηριότητες των μαθητών/τριών σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και ηλικία. Για τον λόγο αυτό οι εκπομπές που δημιουργούνται, προσφέρουν ενημέρωση, ψυχαγωγία, διασκέδαση, και σε ένα βαθμό εκπαιδευτική χρήση»

Η μουσική εμπλουτίζεται συνεχώς από τους ίδιους τους μαθητές, αλλά και από εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με τη μουσική και έχουν γνώση και άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου