Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ 2-1: Θρίλερ στην Τούμπα – Γκολ νίκης ο Σβιντέρσκι! (VIDEO)




Ίδρωσε αλλά τα κατάφερε ο Δικέφαλος να πάρει το «τρίποντο»

Πήρε τη νίκη ο ΠΑΟΚ, έστω και δύσκολα, απέναντι στα Γιάννενα με 2-1, με το νικητήριο γκολ του Σβιντέρσκι στο ’87.



Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια του ματς, πήρε το προβάδισμα στο ’38 με πέναλτι που έκανε γκολ ο Πέλκας, ενώ ισοφαρίστηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με γκολ
από θέση οφσάιντ ο Μάνος. Ευτυχώς, στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Πολωνός στράικερ βρέθηκε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή και ξεκλείδωσε ένα ματς που γρήγορα θα ξεχαστεί, ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Δείτε τα γκολ και τις φάσεις του παιχνιδιού.











Οι φάσεις του αγώνα

Στο 8΄ καταχωρείται η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Γιαννούλη να βγάζει εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, τον Ακπόμ να πιάνει την κεφαλιά και τον Βελλίδη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 10' και στο 12' ο ΠΑΟΚ δημιούργησε και έχασε άλλες δύο ευκαιρίες, όπου στην πρώτη ο Βελλίδης έδιωξε σέντρα στην περιοχή του Λημνιού, ενώ στην δεύτερη ο Σκόνδρας έδιωξε από την εστία αδύναμο σουτ του Πέλκα.

Από το ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία του αγώνα κι έγινε ο απόλυτος κυρίαρχός του, με τον ΠΑΣ να οργανώνει το παιχνίδι του μόνον αμυντικά και με οπισθοχωρημένους στο μισό γήπεδο όλους τους παίκτες του.

Στο 38' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Πέλκα. Στην παράβαση υπέπεσε ο Ευαγγέλου, που στην προσπάθειά του να μαρκάρει τον Ακπομ στην είσοδο του στην μεγάλη περιοχή τον έσπρωξε και τον έριξε στο χορτάρι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε εκ νέου με υψηλές απαιτήσεις για δεύτερο γκολ και στο 47' σουτ στην γωνία από τον Πέλκα απομάκρυνε με ετοιμότητα ο Βελλίδης.

Ο ΠΑΣ φώναξε σύντομα "παρών". Στην πρώτη ουσιαστικά επιθετική του προσπάθεια, στο 52', ο Μάνος από μπαλιά του Μπουκουβάλα έκανε υποδειγματικό πλασέ πάνω από τον Πασχαλάκη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας (1-1).

Στο 58' νέο σουτ του Λημνιού μπλόκαρε ο Βελλίδης και ο ΠΑΟΚ αιφνιδιασμένος από την ισοφάριση έκανε σύντομα την πρώτη του αλλαγή με την είσοδο του Ζαμπά.

Η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και οι ευκαιρίες διαρκώς σπαταλούνταν. Στο 61' και στο 63' ο Μαουρίσιο αστόχησε διαδοχικά από καλές θέσεις στέλνοντας την μπάλα στα ύψη, και το άγχος άρχισε να περιζώνει τους Θεσσαλονικείς.

Στο 75' σε μια ακόμα ηρωική επέμβασή του ο Μάρκος Βελλίδης κρατάει ανέπαφη την εστία του, αλλά στο 76' ο Ακπομ χάνει με κακή εκτέλεση το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Λίλα. Ο Βελλίδης αναδεικνύεται σε "μορφή" για την ομάδα του, με την απόκρουση της εσχάτης των ποινών, για να βυθίσει στο άγχος και την απογοήτευση την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ δεν είπε την τελευταία του λέξη και ξέφυγε από το αδιέξοδο με το δεύτερο γκολ που σημείωσε στο 87' ο Κάρολι Σφιντέρσκι από δύο μέτρα, σε μια σύγχυση στην εστία των Ηπειρωτών.Ηταν ένα γκολ που εκτόνωσε τόνους άγχους από την ασπρόμαυρη ομάδα, κι έχρισε "χρυσό σκόρερ" τον Πολωνό ποδοσφαιριστή, που σκόραρε μέσα σε πραγματική αποθέωση μετά από κεφαλιά του Μάτος σε σέντρα του Ελ Καντουρί.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Κίτρινες: Πέλκας - Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Κριζμάν, Λίλα, Σιόντης,
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς (74' Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Λημνιός (67' Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (59' Ζαμπά), Πέλκας, Ακπόμ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Βιδάλ (74' Πάντελιτς), Σιόντης, Γιάκος, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Κριζμάν (85' Παμλίδης), Μάνος.




typosthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου