Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Γιάννης Καραγιάννης : Συνάντηση εργασίας με την υπουργό Πολιτισμού
Συνάντηση εργασίας της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, με τους βουλευτές της Ηπείρου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο υπουργείο Πολιτισμού. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων πολιτιστικής πολιτικής και η ενημέρωση, τόσο από την πλευρά της 


υπουργού όσο και από την πλευρά των βουλευτών, για θέματα πολιτισμού της περιφέρειας Ηπείρου.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στα βασικά σημεία υπομνήματος που είχε αποστείλει στις 14 Ιανουαρίου στην υπουργό,
με τα παρακάτω ζητήματα που έχει αναδείξει με το κοινοβουλευτικό του έργο:

· Εντατικοποίηση, σε διεθνές επίπεδο, των προσπαθειών για την καταπολέμηση της υφαρπαγής, το παράνομο εμπόριο και τον επαναπατρισμό των κλεμμένων πολιτισμικών αγαθών και κειμηλίων από τα μοναστήρια και τις εκκλησίες της Ηπείρου, βάσει της ενσωματωμένης στο εθνικό δίκαιο Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2014/60/ΕΕ.


· Διασφάλιση ευρείας συμμετοχής και εμπλοκής φορέων στη σύνταξη του φακέλου για την ανάδειξη της Γιαννιώτικης Αργυροχοΐας ως στοιχείο της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με στόχο την ένταξή της στο εθνικό ευρετήριο και την εγγραφή της στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (UNESCO).


· Συμβολή στη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου εντός της Εβραϊκής Συναγωγής των Ιωαννίνων, στον οποίο θα εκθέτονται ιστορικά κειμήλια που ανήκουν στην Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων.


· Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για εξωστρεφείς δράσεις σε όλες τις αγορές-στόχους του Enterprise Greece, με στόχο την ανάδειξη της παραγωγικής διασύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό, την πρωτογενή παραγωγή και την τοπική γαστρονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου