Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Γιάννενα: Στον «αέρα» η ανάδειξη των πρώην στρατιωτικών φυλακών;






Το Σχέδιο Π.Δ. της Λίμνης Παμβώτιδας, θέτει σε κίνδυνο την σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για ανάδειξη της περιοχής των πρώην στρατιωτικών φυλακών.



Σε κίνδυνο, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί, η εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής
Ιωαννίνων, για ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου των πρώην στρατιωτικών φυλακών.
Αυτό μπορεί να συμβεί, καθώς το Σχέδιο Π.Δ. της Λίμνης Παμβώτιδας, προβλέπει απαγόρευση της δόμησης στο παραλίμνιο μέτωπο, κάτι που αν τελικά ισχύσει, αλλάζει τα δεδομένα, αναφορικά με την πρωτοβουλία του δήμου Ιωαννιτών για τις πρώην στρατιωτικές φυλακές.
Όπως επισημαίνει η υπηρεσία μπορεί το Σχέδιο Π.Δ να προβλέπει μία ξεχωριστή διαδικασία για δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα και σκοπού, όμως πρόκειται για μία διαδικασία εξαιρετικά επίπονη, που απαιτεί και την έκδοση ενός νέου Π.Δ
Σε δηλώσεις του χθες, στο Ioannina TV, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας επισήμανε τον κίνδυνο αυτό λέγοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία, λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την υλοποίηση της μελέτης στην περιοχή παρέμβασης.
«Στις αρχές Φεβρουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση και η μελέτη έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους οκτώ μήνες. Στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να προλάβουμε το Π.Δ, με την ελπίδα ότι το υπουργείο θα λάβει υπόψιν τις παρατηρήσεις των τοπικών φορέων», σημείωσε ο κ. Μανταλόβας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV και τον αντιδήμαρχο οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο Π.Δ κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, κάτι που αποδείχθηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στάθηκε όμως με θετικό τρόπο στην συμφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων στα περισσότερα ζητήματα που αναπτύσσονται στο Π.Δ.
«Το σημαντικό είναι πως καταδείχθηκε ότι η προστασία της λίμνης Παμβώτιδας είναι ένα μείζον θέμα για το δήμο και την πόλη. Η σύμπλευση των δημοτικών παρατάξεων επιβεβαιώνει την προσέγγιση πως το Π.Δ είναι μεν απαραίτητο και αναγκαίο, δεν μπορεί όμως να έρχεται για να δημιουργήσει εμπόδια σε υπό εξέλιξη έργα», ανέφερε ο κ. Μανταλόβας.



anex.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου