Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝΕπιμελείται ο Παναγιώτης Αποστόλου
Με προορισμό τις Πρέσπες, αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου από το Πεδίον του Άρεως η μηχανοκίνητη πορεία 


διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών Ελλάδας. Στην συμβολική επίσκεψη στις Πρέσπες, στο χωριό Ψαράδες, παρουσία του Δημάρχου υπεγράφη από πολίτες το πρακτικό μη
αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επόμενος σταθμός ήταν το Δημαρχείο της Καστοριάς όπου σε μία ειδική εκδήλωση για την συλλογή υπογραφών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία όλων των θεσμικών παραγόντων Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο, Αντιπεριφερειάρχη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς, κ.κ. Σεραφείμ Παπακώστα υπέγραψαν το πρακτικό 450 άτομα.

Ακολούθως στις 22 Ιανουαρίου 2019 η αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας με επικεφαλής των Πρόεδρο dr. Ιωάννη Αθανασιάδη και τον νομικό Σύμβουλο και Εκπρόσωπο Τύπου κ. Ιωάννη Μαλταμπέ επισκέφθηκαν τα Δημαρχεία Φλώρινας, Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας και το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης όπου παρουσία των Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και υπαλλήλων, πολίτες των εν λόγω Δήμων κατέφθαναν για την υπογραφή του πρακτικού περί μη αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με ευθύνη των τοπικών φορέων για την συνέχιση της συλλογής υπογραφών και τις επόμενες ημέρες.

Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή του κόσμου στο πολιτικό δημοψήφισμα ήταν συγκινητική ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, υπήρξε αναγκαστική μεταβολή του προγράμματος λόγω των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων μετά την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και ως εκ τούτου η Αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα για περαιτέρω ενέργειες.

Το πολιτικό δημοψήφισμα με την έγγραφη συλλογή υπογραφών (hard copy) θα συνεχιστεί καθώς επίσης θα υπάρξει και ανάρτηση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών Ελλάδας www.pammakedoniki-synomospondia.gr. Παράλληλα θα συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών με εκπροσώπους της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών Ελλάδας σε όλη την Ελλάδα, με πρόγραμμα που θα σταλεί και θα αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών Ελλάδας.

Στο Δημαρχείο της Καστοριάς…Στο Δημαρχείο της Φλώρινας

Στο Δημαρχείο του Αμυνταίου…Στο Δημαρχείο της Πτολεμαΐδας…Συνέντευξη στο Εργατικό κέντρο Κοζάνης…

Του Προέδρου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Ιωάννη Αθανασιάδη…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου