Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Έκτακτο: Πρόκληση των Τούρκων στα Ίμια - Ανέβασαν φωτογραφίες στη Google πάνω στις νησίδες





Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στα Ίμια με αφορμή την επέτειο της κρίσης των Ιμίων από τον Ιανουάριο του 1996 - Ανέβασαν στους χάρτες της 


Google φωτογραφίες από Τούρκους στρατιώτες στην Ανατολκή και στη Δυτική Ίμια

Η κατάσταση με τους Τούρκους έχει αρχίσει να γίνεται εξόχως σοβαρή.
Όπως μπορείτε να δείτε αν κάποιος πληκτρολογήσει στους χάρτες της Google τη λέξη Ίμια εμφανίζονται φωτογραφίες με Τούρκους στρατιώτες πάνω στις ελληνικές βραχονησίδες.



Κανείς δεν ξέρει αν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι αληθινές. Παρόλα αυτά και fake να είναι, τίθεται ένα σόβαρό ζήτημα αντιμετώπισης της Τουρκικής προπαγάνδας από την ελληνική πλευρά η οποία δεν έχει αντιδράσει καθόλου σε αυτή την προκλητική ενέργεια.
Αντίστοιχη φωτογραφία υπάρχει και για τη Δυτική ίμια.


Μερίδα του τουρκικού Τύπου με πιο σημαντικά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων Hurriyet, Milliyet, Sabah και το CNN Turk αναφέρουν πως το τουρκικό πολεμικό ναυτικό λαμβάνει μέτρα γύρω από τα Ίμια προκειμένου να αποτρέψει εκδηλώσεις των Ελλήνων στην περιοχή της βραχονησίδας στο πλαίσιο της επετείου.


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στέλνει πολεμικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων για αυτό τον σκοπό ενώ προσθέτουν πως χάριν στο φυλάκιο που έχει τοποθετηθεί στην νησίδα τσαβούς οι Έλληνες δεν τολμούν να προσεγγίσουν.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου