Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ίδρυμα Σόρος: "Μαντεύει" τον νικητή των εκλογών στην Ελλάδα και βαφτίζει εθνικιστές όσους αντέδρασαν στην συμφωνία των Πρεσπών
Μια ενδιαφέρουσα έκθεση έχει δημοσιεύσει εδώ και καιρό το Ίδρυμα Σόρος με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για τον οργανισµό Open Society που ίδρυσε και χρηματοδοτεί ο Τζορτζ Σόρος, έδωσε στη δηµοσιότητα την έκθεση που αναφέρεται στα όσα θα γίνουν μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και το νικητή των εκλογών στην Ελλάδα. 

 
Ήδη η έκθεση ονοματίζει την γείτονα χώρα ως Βόρεια Μακεδονία, προτού φυσικά επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή
Ο τίτλος είναι: «Βόρεια Μακεδονία: Τι έρχεται µετά;» Στο εισαγωγικό σημείωμα περιγράφονται οι πρωταγωνιστές της Συμφωνίας των Πρεσπών ένας προς ένας και επισημαίνεται ότι η συμφωνία είναι ακόμα εύθραυστη εξαιτίας των εθνικιστών που αντιδρούν. Λέει ακόμα ότι η στο θέμα έχουν αναμιχθεί τόσο η Ρωσία όσο και χώρες των Βαλκανίων. Κυρίως όμως αναφέρεται στην Ελλάδα. Και πως με το πέρασμα των χρόνων επηρέασε και πόσο την πολιτική κατάσταση στη χώρα.
Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στις αντιδράσεις που υπήρχαν στην Ελλάδα από την αρχή έως τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Και εξαφανίστηκε από την ατζέντα το 1995 με την ενδιάμεση συμφωνία. Αναφέρει επίσης ότι θέμα συντηρούσαν μόνο εθνικιστικά ΜΜΕ. Και ενώ ήταν σε ύφεση επανήλθε στο προσκήνιο το 2017. Στην έκθεση περιγράφονται λεπτομερώς οι αντιδράσεις αλλά και τα συλλαλητήρια που έγιναν στην χώρα μας με κορυφαίο εκείνο του Φεβρουαρίου του 2018. Λέει ακόμα ότι η αντιπολίτευση προσπάθησε να συνδέσει την υπόθεση Νοβάρτις με τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια υποστηρίζοντας τότε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε με το σκάνδαλο Νοβάρτις να αποσπάσει την προσοχή από το θέμα της ονομασίας.
Γενικότερα το ίδρυμα Σόρος είναι σαφώς υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και φαίνεται από τα γραφόμενα, αλλά και από το πασίγνωστο ραντεβού Ζάεφ-Σόρος.
Η έκθεση συντάχθηκε πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών,όπως είπαμε, ενώ επαινεί ονοµαστικά τον Γιάννη Μπουτάρη και τον Νίκο Μέρτζο για τη θέση που πήραν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για τις εκλογέςΗ έκθεση εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν ή μαζί με τις ευρωεκλογές του Μαϊου και λέει επικαλούμενη τις δημοσκοπήσεις ότι ο δικομματισμός θα κυριαρχήσει και πάλι με πρώτη τη ΝΔ αλλά και δεύτερο αλλά ισχυρό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα προβλέπει ότι στις εκλογές η ΝΔ θα κερδίσει µε διαφορά από πέντε ως δέκα µονάδες.
Προβλέπει επίσης ότι τα μόνα από τα μικρά κόμματα που θα μπουν στην Βουλή είναι η Χρυσή Αυγή, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. Βέβαια, αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να μπει και άλλο ένα κόμμα στη Βουλή από τον χώρο της άκρας δεξιάς. Προβλέπει επίσης ότι το φιλορωσικό – όπως το αποκαλεί – κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου δεν αποκλείεται να μπει επίσης στη Βουλή.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απώλειες, αλλά όχι εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου