Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Το «success story» της Γερμανίας έχει 5.000.000 φτωχούς






Ιδού το... success story της Μέρκελ και των πολιτικών της συνοδοιπόρων...

...που επιμένουν ωστόσο στην επιβολή των σκληρότερων δημοσιονομικών μέτρων σε κάθε γωνιά της ευρωζώνης, παρότι σχεδόν 5.000.000 Γερμανοί πολίτες -κυριολεκτικά- πεινούν!



Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle, 5.000.000 Γερμανοί δεν έχουν με βάση τα στοιχεία τα χρήματα για να αγοράσουν σε καθημερινή βάση ένα θρεπτικό γεύμα.

Την ίδια ώρα μάλιστα το ένα τρίτο των πολιτών της χώρας δίνει πραγματική μάχη καθημερινά για να αντεπεξέλθει στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, ενώ οι περισσότεροι δεν μπορούν να καλύψουν «έκτακτα έξοδα». Πόσο ανησυχητική είναι η κατάσταση που επικρατεί -και λειτουργεί σαν... ωρολογιακή βόμβα- στους κόλπους της κατά τα άλλα «ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης» δείχνει και το στοιχείο που υπογραμμίζει ότι το 80% των άνεργων Γερμανών με δυσκολία «επιβιώνει».

«Η φτώχεια δεν αποτελεί φαινόμενο μεμονωμένο στη Γερμανία, δεν αφορά λίγους, αλλά πλήττει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας» δήλωσε για το θέμα η Σαμπίνε Ζίμερμαν, εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke. Ωστόσο η δήλωσή της δεν αρκεί, καθώς οι απόψεις του Σόιμπλε για την οικονομία -παρά τη φυγή του από το υπουργείο Οικονομικών- ακόμη στοιχειώνουν το Βερολίνο.



dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου