Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Οι αγρότες της Θεσπρωτίας στο πλευρό των ξεσηκωμένων συναδέλφων τους ανά την Ελλάδα






Οι αγρότες της Θεσπρωτίας στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους ανά την Ελλάδα και συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα, τον οποίο δίνουν, για την επιβίωσή τους.



Στο πλαίσιο αυτό ζητούν τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος με την καθιέρωση αυστηρών ελέγχων στις αθρόες εισαγωγές γάλακτος και άλλων αγροτικών προϊόντων, οι οποίες έχουν σαν
συνέπεια την δραματική μείωση στις τιμές, οι οποίες έφτασαν κάτω του κόστους παραγωγής και καθιστούν απαγορευτική πλέον την συνέχιση της παραγωγής τους.


Ειδικότερα ζητούν στον τομέα του αιγοπρόβειου γάλακτος να υλοποιηθούν άμεσα οι ληφθείσες αποφάσεις, διότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και έχει πάρει στοιχεία χιονοστιβάδας, δεδομένου του ότι πέραν της βύθισης των τιμών στα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα το εισαγόμενο γάλα χρησιμοποιείται για την παραγωγή ΠΟΠ προϊόντων με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας αυτών.


Ακόμη προτείνουν την εξόφληση των τιμολογίων των παραγωγών εντός εξήντα ημερών από την έκδοσή τους. Την πλήρη απαλλαγή των αγροτικών - κτηνοτροφικών ακινήτων τα οποία αποτελούν εργαλεία δουλειάς από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ με κατάργηση του υπέρογκου συμπληρωματικού φόρου.


Την επαναφορά της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου με τους κατ’ αποκοπή συντελεστές ανάλογα με το είδος της παραγωγής (φυτικής ή ζωικής). Τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 για τους αγρότες και στα 60 για τις αγρότισσες.




katoci.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου