Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Βόμβα Κοτζιά: Πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να βγάλει απόφαση για το όνομα της πΓΔΜ
Μία “ρουκέτα” πέταξε ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς στην εκπομπή “Επόμενη Μέρα” του Σεραφείμ Κοτρώτσου στην ΕΡΤ. Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι Έλληναςσ Πρωθυπουργός είχε ζητήσει στο παρελθόν με αίτημά του ...από το Συμβούλιο Ασφαλείας να βγάλει εκείνο απόφαση για τη διένεξη μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων σχετικά με το όνομα της γειτονικής χώρας και να στείλει την απόφαση αυτή σχετικά με το ονοματολογικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε αυτή να το κυρώσει επίσημα.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αυτός θα έφερνε την απόφαση στο εσωτερικό της χώρας οποιαδήποτε κι αν ήταν σχετικά με το όνομα και θα έλεγε “οι άλλοι μας το επέβαλαν, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, εγώ νίπτω τας χείρας μου”.
Η αποκάλυψη αυτή είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει σάλο και νέο γύρο αντεγκλήσεων στο χώρο της αντιπολίτευσης αφού είναι προφανές ποιον πρωθυπουργό προερχόμενο από το χώρο της ΝΔ “φωτογράφισε” ο Νίκος Κοτζιάς.
Και κατά πληροφορίες του thefaq προέρχεται από την περίοδο που η χώρα είχε ήδη πέσει στην οικονομική κρίση.
Ο Νίκος Κοτζιάς πρότεινε μάλιστα να γίνει άμεσα μιά επιτροπή παρακολούθησης της πορείας εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών. “Πρεπει να φτιαχτεί ένα σχέδιο δράσης ανάμεσα στις δύο χώρες. Αυτο να το επεξεργαστεί μια ομάδα απο εμας και μια απο εκείνους, οπως έγινε για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Επίσης πρεπει να γινει και μία διυπουργική” εξληγησε ο πρώην ΥΠΕΞ…. Ενω για τη Φωφη Γεννηματα επεσημανε πως: ” Η Φ. Γεννηματά διέγραψε όλους όσοι ήταν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών”fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου