Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η "Μικρή Άρκτος 2" του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας έτοιμη να "κατακτήσει" και φέτος τους αιθέρες!





Έτοιμοι να καταπλήξουν και πάλι με τις επιδόσεις τους είναι οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας η ομάδα των οποίων πέρσι κατέκτησε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece 2018. 



Η Ομάδα που έχει ήδη ανακοινώσει την συμμετοχή της στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2019 θα έχει την ονομασία "Ursa Minor II" (Μικρή 'Aρκτος 2).

Ο διαγωνισμός CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής. Στόχος του είναι η εξοικείωσή των συμμετεχόντων με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο.

Ο μαθητικός διαγωνισμός αποτελεί προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe, ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο διαγωνισμός διαθέτει κατηγορία και για προπτυχιακούς φοιτητές.

Οι ομάδες αποτελούνται από 4 με 6 μέλη και καλούνται να οραματιστούν μια διαστημική αποστολή, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού για να την εκτελέσει.

Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή με την βοήθεια αλεξίπτωτου εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε ομάδα.

Να θυμίσουμε ότι πέρσι η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας κατάφερε παρά τον σκληρό ανταγωνισμό να διακριθεί με το τρίτο βραβείο για τον δορυφόρο που κατασκεύασε, ενώ οι εμπειρίες που αποκόμισε από αυτή την συμμετοχή αποτελούν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την φετινή συμμετοχή τους και για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.



epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου