Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Επιστολή Ακάρ σε Αποστολάκη – Δεν ξέρουν τίποτα στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας





Με έκπληξη διαβάζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα περί επιστολής του Χουλουσί Ακάρ στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τη μια απειλεί θεούς και δαίμονες και στήνει..
 


σκηνικό στα Ίμια. Από την άλλη το "παίζει" καλός γείτονας και καλεί τον Έλληνα υπουργό να τον φιλοξενήσει στην Τουρκία. Τι αναφέρει στην επιστολή που προς το παρόν δεν έχει φτάσει στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας.
Το παιχνίδι που ξέρουν και παίζουν καλά εδώ και δεκαετίες συνεχίζουν οι Τούρκοι. Από τη μια ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με αναφορές σε Αιγαίο και Κύπρο, λέγοντας ξανά ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα. Από την άλλη, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ακάρ, απέστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογο του Ευάγγελο Αποστολάκη και του εκφράζει τα συγχαρητήρια του για την εκλογή του στη θέση του Υπουργού Άμυνας.
Με έκπληξη διαβάζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα περί επιστολής του Χουλουσί Ακάρ. Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr η Αθήνα δεν επιβεβαιώνει ακόμα τα περί ύπαρξης επιστολής και πρόσκλησης του Ακάρ στον Αποστολάκη. Μάλιστα, λένε ότι οι διαρροές αυτές είναι ένα αντίβαρο στο κλίμα έντασης και κινητικότητας που καλλιεργούν στα Ίμια.

Νωρίτερα πάντως ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε ξανά στην “γαλάζια πατρίδα” λέγοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει την παρουσία της προστατεύοντας τα δικαιώματά της… Ίσως σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει και την παρουσία του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ.Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ στην επιστολή του ο Ακάρ αναφέρει πως ο ίδιος είναι υπέρ των σχέσεων στρατιωτικής συνεργασίας και καλής γειτονίας και καλεί τον Ευάγγελο Αποστολάκη για να τον φιλοξενήσει στην Τουρκία. Και όλα αυτά ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Φεβρουαρίου.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ωστόσο έκανε ακόμη ένα βήμα, λέγοντας πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο όμως όπως τόνισε και σε στρατιωτικό επίπεδο σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο.
Έφτασε μάλιστα να ζητήσει ανοιχτά… μερίδιο λέγοντας χαρακτηριστικά “Δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας”.




newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου