Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Γενάρη η συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ στη Λέσχη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.






Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Πρέντζας Γιώγος, μέλος της ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου.



Ο Γιώργος Πρέντζας αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, την αναμόρφωση των συμμαχιών αναδεικνύοντας την βάση όλων αυτών που είναι η διαπάλη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το προδιαγραμμένο διαζύγιο και αφού έστρωσε τη βρώμικη δουλειά μαζί με το ακροδεξιό εθνικιστικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ του Καμένου τώρα επιδιώκει με την βοήθεια ορισμένων προθύμων απο ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΝΔ να εδραιωθεί ως ο σοσιαλδημοκρατικός πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος που είναι αντίπαλος του άλλου πόλου που έχει πυρήνα την ΝΔ.

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο πόλους που ηγούνται ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, είναι η διαφορά ανάμεσα σε δυο μείγματα της ίδιας πολιτικής ή αλλιώς η διαφορά του να σου τα παίρνουν από την αριστερή ή τη δεξιά τσέπη. Έχουν και οι δυο απόλυτη προσήλωση στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις και τα ματωμένα πλεονάσματα και την ίδια στιγμή δίνουν κούφιες υποσχέσεις για μείωση των φόρων, με ακόμη όμως μεγαλύτερη περιστολή των κοινωνικών δαπανών.

Ο καυγά τους πατάει στην υπαρκτή διαπάλη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα βγει πιο ισχυρός στη νέα φάση της αναιμικής ανάκαμψης που βρίσκεται η οικονομία.

Αυτή η υπαρκτή διαπάλη όμως δεν έχει καμία σχέση μετά συμφέροντα των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νεολαίας, συνταξιούχων που βλέπουν την ζωή τους είτε την περίοδο της κρίσης είτε την περίοδο της ανάκαμψης να γυρνά χρόνια πίσω.

Όσο για όλους εκείνους που τώρα μπροστά ατις εκλογές σε δήμους και στην Περιφέρεια θα «βαφτιστούν» πάλι «ακομμάτιστοι», σημείωσε ότι είναι εκείνοι που εφάρμοσαν τις αντιλαϊκές πολιτικές, που αποτελούν το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε εξουσίας, τον φοροεισπράκτορα και εντολοδόχο των επιχειρηματιών, που αποδέχτηκαν τον «Καλλικράτη» και τώρα αποδέχονται τον «Κλεισθένη» και όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Τοπική Διοίκηση.

Επίσης αναφέρθηκε στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης φέρνοντας ως παράδειγμα την κοροϊδία για την με λίγα ευρώ αύξηση του κατώτατου μισθού, που όχι μόνο δεν θα συνιστά ανάκτηση απωλειών των εργαζομένων, αλλά θα εξανεμιστεί και με το παραπάνω από την ήδη ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Καταλήγοντας την ομιλία κάλεσε να μην υπάρξει καμιά εμπιστοσύνη σε όλους όσους έχουν ως οδηγό τα κέρδη των λίγων που εκμεταλλεύονται τους πολλούς. Ο λαός να μην ψάχνει τις κάλπικες διαφορές, αλλά να κάνει τη μεγάλη διαφορά με δυνατό ΚΚΕ παντού, σε δήμους, Περιφέρειες, Ευρωβουλή και βουλευτικές εκλογές.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών Ολυ Τσουμάνη.

Η Όλυ Τσουμάνη αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσαν και θα συνεχίζουν να δίνουν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και στους Δήμους προκειμένου να αποκαλυφτεί η αντιλαϊκή πολιτική και να δημιουργηθεί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση ώστε να μπορέσουν οι εργάτες και οι εργάτριες, τα φτωχά λαίκά σρώματα, η νεολαία, οι γυναίκες οι συνταξιούχοι να διεκδικήσουν και να βάλουν φρένο στον οδοστρωτήρα που βυθίζει τη ζωή του.

Στη συνέχεια ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου