Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου για οξυμένα προβλήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/1 ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Την Τρίτη 29/1 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από εκπροσώπους των Φοιτητικών Συλλόγων στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου με αιτήματα:1. Να δοθεί η δυνατότητα επανεξέτασης στους φοιτητές που έχασαν μαθήματα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής λόγω της καθυστέρησης των αστικών ΚΤΕΛ, καθώς και να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μπουν άμεσα πιο πυκνά δρομολόγια και να σταματήσει η αθλιότητα με τα πρόστιμα.

2. Να υπάρξει μέριμνα διαχείρισης του οξυμμένου προβλήματος που έχει προκύψει με τα αδέσποτα σκυλιά στο Πανεπιστήμιο.

3. Να μπουν άμεσα συνεργεία καθαρισμού σε κτήρια των Εστιών όπου εντοπίζονται μέχρι και κατσαρίδες (!) σε δωμάτια.

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

Μετά την πίεση των εκπροσώπων των Φοιτητικών Συλλόγων καταφέραμε:

· Να πραγματοποιηθεί επαναληπτική εξέταση για όσους έχασαν το μάθημά τους λόγω της καθυστέρησης των αστικών. Θα βγουν σχετικές ανακοινώσεις από τις γραμματείες των Τμημάτων.

· Να αναλάβει εξολοκλήρου η Πρυτανεία τη διαγραφή όποιων προστίμων επιβάλλονται σε φοιτητές. Θα βγει σχετική ανακοίνωση από την Πρυτανεία.

· Να αποσταλεί αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησης του κυνοτροφείου και του προγράμματος περίθαλψης των ζώων προς τη Δημοτική αρχή.

· Να μπει άμεσα συνεργείο καθαρισμού στα κτήρια των Εστιών.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους μας, κόντρα στην πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων Κυβερνήσεων που υποχρηματοδοτεί τις σχολές μας και βασικές δομές που μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως η διαχείριση των αδέσποτων, ενώ παράλληλα παραδίδει κομμάτι-κομμάτι τη φοιτητική μέριμνα σε εργολάβους με αποτέλεσμα η μετακίνηση και η καθαριότητα του Πανεπιστημίου να εξαρτάται από το αν βγάζει κέρδη ο εργολάβος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου