Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Άρτα: 538 εκθέματα στην εκδήλωση «Arta Scale Model Show»




To Arta Scale Model Show,η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 8-10 Φεβρουαρίου και συνάρπασε μικρούς και μεγάλους,ανήκει πλέον στο παρελθόν.


Στην αιθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Άρτας,οι εκατοντάδες επισκέπτες της εκδήλωσης είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον μοντελισμό.

Γι’ αυτό,φρόντισαν τα 538 εκθέματα από 120 και πλεόν συμμετέχοντες που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο του Επιμελητηρίου.



Νούμερα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις και προσδοκίες όταν πριν ένα περίπου χρόνο ξεκίνησε ο σχεδιασμός της εκδήλωσης.


Η αλήθεια είναι ότι ο πήχης μπήκε ψηλά βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα,και σε συνδυασμό με τον διεθνή χαρακτήρα που απέκτησε το Arta Scale Model Show από το ξεκίνημα του,μας ενθουσιάζει,αλλα δεν μας αφήνει να χαρούμε όσο θα θέλαμε το αποτέλεσμα τον κόπων μας καθώς θα πρέπει σύντομα να σηκώσουμε ξανά τα μανίκια,πιάνοντας δουλέια με μόνο στόχο αν όχι να ανέβει κι άλλο το επίπεδο να κρατηθει τουλάχιστον στο ίδιο σημείο.
Η Άρτα μπήκε δυνατά πλέον στον χάρτη της “μοντελιστικής Ελλάδας” και σκοπός μας είναι να καθιερωθεί η εκδήλωση μας σαν θεσμός τόσο στο ετήσιο καλεντάρι των εκδηλώσεων μοντελισμού Πανελληνίως αλλα και στην πόλη μας.
Τα μηνύματα που πήραμε από την τοπική κοινωνία ήταν θετικά.
Το καταμαρτυρούν τα σαραντα περιπου παιδιά που συγκεντρώθηκαν με τους γονείς τους το πρωί της Κυριακής ώστε να πάρουν μέρος στο Paint and Take.
Η Λέσχη μας σε συνεργασία με τον χορηγό της εκδήλωσης Κο Μάνο Ανδριτσογιάννη,ιδιοκτήτη των καταστηματων Hobby Planet τον οποίο ευχαριστούμε δημόσια για την παροχή των κιτ και των υλικών της εκδήλωσης,έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς φίλους να κατασκευάσουν το πρωτο τους μοντέλο βήμα βήμα και να το πάρουν στο σπίτι ως δώρο.
Εδώ αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. του Πολιτιστικου Συλλόγου “Μακρυγιάννης” που μας παραχώρησε την αίθουσα ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση καθώς από την αυξημένη συμμετοχή ο χώρος της έκθεσης δεν επαρκούσε.
Επίσης τους κυρίους Παπουλάκο Ιωάννη και Θαγγόπουλο Χαράλαμπο που ανέλαβαν να καθοδήγησουν τα παιδιά στην κατασκευή των μοντέλων.
Το πρωί της Κυριακής υπήρξε παράλληλα μια ακόμη ξεχωριστή εκδήλωση.
Η Λέσχη Μοντελιστών Άρτας απέδωσε ως ελάχιστο φόρο τιμής τιμητική πλακέτα στους γονείς του Σμηναγου (Ι) Αναστάσιου Μπαλατσούκα που έπεσε στο καθήκον στις 26/8/2010.
Ταυτόχρονα θεσμοθέτησε με την άδεια τους ένα βραβείο που θα φέρει το όνομα του και θα δίνεται κάθε χρόνο.
Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή που όλοι οι παρεβρισκόμενοι στην κατάμεστη αίθουσα φώναξαν όπως αρμόζει,ΑΘΑΝΑΤΟΣ.
Ευχαριστούμε τους συλλόγους απο την Ελλαδα και το εξωτερικο αλλα και τούς μεμονωμενους μοντελιστες που εκαναν το ταξιδι ως την Αρτα και τίμησαν την εκδήλωση μας
Ενωση Μοντελιστων Ιωαννινων
Συλλογος Μοντελιστων Καβαλας
Λεσχη Στατικου Μοντελισμου Λαρισας
IPMS Hellas
ΣΜΒΕ Πηγασος
ΠΑΣΥΦΙΜΟΝ
Star Club Athens
Πανευβοικος Συλλογος Μοντελιστων
Scale Models Club Bulgaria
Maketarski Club Oluj
Maketarski Club Major Mihajlo Ivanovski
Center Tiger
World In Miniature
Τους χορηγούς και δωροθέτες που χωρίς την συμβολή τους δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η έκθεση
Την διοίκηση του Επιμελήτηριου Άρτας που βοήθησε ως συνδιοργανωτής.
Και φυσικά όλους του επισκέπτες που αγκάλιασαν και στήριξαν το γεγονός.
Άλλωστε ένα απο τα ειδικά βραβεία ήταν αυτό που απέδωσε το κοινό με την ψήφο του.
Το βραβείο κοινού πήγε στον Παναγιώτη Γκαρτζονίκα από την Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων για το διόραμα ¨Παραλία” που έκλεψε τις εντυπώσεις.
Το καλύτερο έκθεμα Ελληνικής Θεματολογίας,Καλύτερο Διόραμα,και Best Of Show πηγε στον Φίλιππο Αναγνωστόπουλο από την Αθήνα αλλά Ηπειρώτη στην καταγωγή ο οποίος παρέλαβε από τα χέρια των γονιών του ΣΓΟΥ(Ι) Μπαλατσούκα και το αντίστοιχο βραβείο για το έκθεμα HARDENED AIRCRAFT SHELTER DIORAMA WITH F-16C
Συνολικά δώθηκαν 144 μετάλλια(Χρυσά),Ασημένια και Χάλκινα στους διακριθέντες του διαγωνισμού και 25 μετάλλια στην κατηγορία Juniors(Όλα τα παιδιά παρέλαβαν μετάλλιο για την συμμετοχή).
Το βράδυ το Σαββάτου ο σύλλογος παρέθεσε δείπνο στις αντιπροσωπείες των συλλόγων στον “Πρωτομάστορα” όπου έγινε και η κοπή της πίτας του συλλόγου.
Επόμενο ραντεβού,το 2020,με την ίδια θέληση,το ίδιο μεράκι και όραμα να πάμε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω.




epirusblog.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου