Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Πούτιν: αν οι ΗΠΑ βάλουν εγκαταστήσουν πυραύλους στην Ευρώπη, θα χτυπήσουμε τις χώρες υποδοχής αλλά και τις ΗΠΑ





Απευθυνόμενος στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ο Πούτιν στις 20 Φλεβάρη επανήλθε στην έξοδο από τη συνθήκη INF των ΗΠΑ και στις συνέπειές της. Ο Ρώσος Πρόεδρος εξήγησε πως η Μόσχα



 δεν έχει την πρόθεση ν΄αναπτύξει πυραύλους πρώτη αλλά αντίθετα θ΄αναγκαστεί να πάρει μέτρα αντιποίνων στο ενδεχόμενο που οι ΗΠΑ το κάνουν.
«Η Ρωσία δεν έχει την πρόθεση να εγκαταστήσει στην Ευρώπη τέτοια οπλικά συστήματα», δήλωσε. Σε κάθε περίπτωση αν η Washington αναπτύξει πυραύλους στην Ευρώπη η Ρωσία θα στοχεύσει τις χώρες που θα εγκαθιστούνταν αυτοί οι πύραυλοι αλλά ακόμη κι αυτές τις ΗΠΑ ,ανέφερε ο Πούτιν. «Θα το πω καθαρά και ανοιχτά : η Ρωσία θ΄αναγκαστεί ν΄αναπτύξει οπλικά συστήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο κατά των εδαφών από όπου δύναται να προέλθει μια άμεση απειλή αλλά επίσης εναντίον των εδαφών όπου βρίσκονται τα κέντρα λήψης απόφασης για τη χρήση των πυραύλων που μας απειλούν», τόνισε ο Vladimir Poutine.
Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε πως τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ οδηγούν μια πολιτική απέναντι στη Ρωσία που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φιλική. Οι ΗΠΑ έκαναν αντι-ρωσικές επιχειρήσεις όλων των ειδών και πήραν νέα μέτρα τιμωρητικά ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και με καμιά νομιμοποίηση….




dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου