Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ “Για τη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και την επέκταση του θεσμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων”



Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: “Για τη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και την επέκταση του θεσμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων”



Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους δημοσίους υπαλλήλους που είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και αυτό γιατί με το ν. 4512/18 και συγκεκριμένα με το άρθρο 369, πέραν 

των άλλων, ορίζεται ότι σε κάθε περίπτωση “από 1/3/2019 καταργείται κάθε διάταξη χορήγησης του επιδόματος”.

Σε κινητοποίηση των εργαζομένων του Δημοσίου στις 06/02/2019 η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά τους για καθολική χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα διατυπώνεται η άποψη, ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μη χορηγηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας το μήνα Μάρτη.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα και με σχετικά πορίσματα αντίστοιχων επιτροπών, προσανατολίζεται στην περικοπή της δαπάνης για το ανθυγιεινό επίδομα κατά 32%. Αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα, ότι σχεδιάζει την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

· Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να καταβληθεί άμεσα το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για το μήνα Μάρτη;

· Τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να κατοχυρωθεί διά νόμου η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους δικαιούχους, καθώς και η επέκτασή του σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων;






Ο βουλευτής


Χρήστος Κατσώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου