Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Μπερίσα σε Ράμα: Φύγε πριν να είναι αργά. Ο αλβανικός λαός δεν αντέχει άλλον δικτάτορα




Εν μέσω του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στην Αλβανία από το πρωί του Σαββάτου εξαιτίας των διαδηλώσεων εναντίον του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Σαλί Μπερίσα εξαπέλυσε επίθεση στον Ράμα ζητώντας του να υποβάλλει την παραίτησή του μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.



Ο ίδιος υπενθύμισε παράλληλα στον αλβανικό λαό την ημέρα που έπεσε η κυβέρνηση του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα ενώ τον κάλεσε να συνεχίσει τον αγώνα.

Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Lajmi I fundit ειδικότερα, ο Σαλί Μπερίσα δήλωσε: «Θυμηθείτε την 20η Φεβρουαρίου και προχωρήστε μπροστά. Ο Έντι Ράμα δεν έχει πλέον καμία ελπίδα. Η αστυνομία είναι αυτή που προκάλεσε τους διαδηλωτές και αυτό το είδε όλος ο κόσμος. Ο Ράμα να υπογράψει τώρα την παραίτησή του για να μην υπάρξουν άλλες δύσκολες μέρες για εκείνον. Φύγε πριν να είναι αργά. Ο αλβανικός λαός έχει περάσει ήδη μια δικτατορία».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι όντως θα παραιτηθεί, ο Μπερίσα απάντησε: «Εγώ ζητώ εκλογές αλλά αυτός είναι ένας παρανοϊκός και ανεγκέφαλος, τώρα όμως οι Αλβανοί πολίτες θα του δείξουν. Είδατε τι γίνεται σήμερα. Πού είναι να υπερασπιστεί την κυβέρνησή του;».

Υπενθυμίζεται πως η ατμόσφαιρα στη χώρα ήταν έντονη καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ενώ πριν από λίγες μέρες η συζήτηση σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στην Αλβανία μετατράπηκε σε χυδαία φραστική αντιπαράθεση μέσα σε λίγα λεπτά.


Βασικοί πρωταγωνιστές τον ο πρωθυπουργός Ράμα και ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Αρχικά η Αντιπολίτευση ζήτησε να παρουσιαστεί ο Έντι Ράμα στη Βουλή, προκειμένου να ενημερώσει για την τελευταία επίσκεψή του στη Γερμανία. Επίσης η Βουλή ζήτησε ενημέρωση και για όσα μετέδωσε η «Φωνής της Αμερικής» περί εξαγοράς ψήφων.

Ο Ράμα προσήλθε στη Βουλή με δύο ώρες καθυστέρηση, ενώ κατηγόρησε τον Μπερίσα ότι οι ΗΠΑ του αρνήθηκαν την βίζα εισόδου.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και εκτός Βουλής, αφού μέσω facebook ο Έντι Ράμα κατηγόρησε τον Μπερίσα «τρελό και αλήτη». Ο Μπερίσα κατηγόρησε τον Ράμα ότι «έχει απαρνηθεί το γιο του και πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα».

Kι αυτά είναι μόνο λίγα α
πό όσα εκτυλίχθηκαν.

Tην Πέμπτη το κοινοβούλιο της χώρας ανέστειλε τη συνεδρίαση για την ένταξη της γειτονικής Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, όταν ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντι Παλόκα, έριξε μελάνι στον Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Γκραμόζ Ρούτσι, απέκλεισε τον βουλευτή Παλόκα από την συζήτηση μετά από αυτήν την κίνηση, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να βγει από την αίθουσα με αποτέλεσμα να σταματήσει η συνεδρίαση.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλβανός Πρωθυπουργός δέχεται επίθεση στο Κοινοβούλιο την ώρα που βρίσκεται στο βήμα. Δύο μήνες πριν, ο βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος, Έντρι Χάσα, πέταξε ένα αυγό που βρήκε στόχο το σακάκι του Έντι Ράμα.



huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου