Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Βήματα προσέγγισης με καλή διάθεση Πανεπιστήμιο Αστικό ΚΤΕΛ και φοιτητών.





Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις η τριμερής συνάντηση Πανεπιστημίου, Αστικού ΚΤΕΛ και φοιτητών.
Την πρώτη μετά από αρκετό καιρό, τριμερή συνάντηση, χωρίς την παρουσία του δήμου Ιωαννιτών, προκάλεσαν οι πρόσφατες 




ανακοινώσεις και αντιδράσεις φοιτητικών συλλόγων για την ποιότητα και την επάρκεια των μετακινήσεων των φοιτητών με το Αστικό ΚΤΕΛ.


Η συνάντηση έγινε το πρωί της Δευτέρας σε σχετικά καλό κλίμα και χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, ενώ συμφωνήθηκε τα επιμέρους ζητήματα να εξεταστούν από κοινού, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Τα θέματα τέθηκαν στον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Στεφ. Μουστακλή τόσο από τον πρύτανη όσο και από τους εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων που ζήτησαν την αύξηση των δρομολογίων ώστε η μετακίνηση να γίνεται χωρίς συνωστισμό ενώ στο επίκεντρο και το θέμα της τιμής της προπληρωμένης κάρτας την οποία οι φοιτητές θεωρούν ακριβή.
Ο πρύτανης ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τον αριθμό των λεωφορείων που διενεργούν συγκεκριμένα δρομολόγια από την πόλη στο Πανεπιστήμιο.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε χρειάζεται να υπάρξει επανασχεδιασμός και για περιοχές εκτός των Ιωαννίνων -που εξαιτίας της έλλειψης σπιτιών εντός των Ιωαννίνων, γνωρίζουν μεγάλη ζήτηση από πλευράς των φοιτητών και άρα πρέπει να δρομολογηθούν περισσότερα δρομολόγια. Τέτοιες περιοχές είναι η Ανατολή αλλά και το Πέραμα.
Ο κ. Αλμπάνης έθεσε και το θέμα της τιμής της κάρτας λέγοντας ότι ουσιαστικά θα μπορούσε η διοίκηση του ΚΤΕΛ να το ξαναδεί μιας και είναι προς το συμφέρον και της εταιρείας αφού μιλάμε για προπληρωμένες διαδρομές.
Στο τραπέζι και το θέμα των προστίμων που επιβλήθηκαν σε φοιτητές. Το ζήτημα φαίνεται να οδεύει προς επίλυση μιας και αναμένεται να ληφθεί πρωτοβουλία από την πρυτανεία και να διευθετήσει σε συμφωνία με την διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μουστακλής υπεραμύνθηκε των ενεργειών της εταιρείας λέγοντας πως το εισιτήριο σε σχέση με άλλες πόλεις είναι φτηνό.
Μάλιστα, έδωσε σαν παράδειγμα την Πάτρα όπου το εισιτήριο όπως είπε είναι 0,80 ενώ σταΓιάννενα είναι 0,60. Παράλληλα, ανέφερε ότι στο θέμα του αριθμού των επιβατών κινούνται σύμφωνα με το νόμο: «Τους προκάλεσα να μετρήσουν.
Έχει διαφορά τι πιστεύουν από αυτό που ορίζει η νομοθεσία. Εμείς κινούμαστε σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία» είπε, ενώ αντέκρουσε τα όσα ακούγονται για καθυστερήσεις και για κακή εξυπηρέτηση.
Ερωτηθείς για τον αριθμό των δρομολογίων είπε ότι θα επανεξετάσουν το πρόγραμμα καθώς παρουσιάζεται πρόβλημα όταν μεγάλος αριθμός φοιτητών επιλέγει συγκεκριμένες γειτονιές.
Τέλος, ο εκπρόσωπος των φοιτητών κ. Ιωαννίδης υποστήριξε ότι «αντιμετωπίζονται σαν πελάτες» λέγοντας ότι «αυτό είναι μια λογική που δεν τους αφορά» και ότι η «προτεραιότητά τους είναι να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους».
Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τους φοιτητές που ζουν στις εστίες και που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα εξαιτίας εισοδήματος να πληρώσουν εισιτήριο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου