Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

«Ξεπουλάει» η Ιταλία για να μειώσει το χρέος - Βάζει πωλητήριο σε στρατώνες, νοσοκομεία και άλλα ακίνητα



Η Ιταλία ετοιμάζεται να βγάλει στο… σφυρί κρατική ακίνητη περιουσία, αξίας έως και 1,8 δισ. ευρώ, προκειμένου να συγκρατήσει το χρέος.



Το υπουργείο Οικονομικών επιλέγει ακίνητα που ανήκουν στο δημόσιο ή σε δήμους και περιφέρειες, τα οποία θα μπορούσαν να πουληθούν. Κυρίως πρόκειται για στρατώνες, νοσοκομεία και κτίρια γραφείων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Το χρέος της Ιταλίας έφτασε επίπεδα ρεκόρ τον Νοέμβριο, αντιστοιχώντας στο 133% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, στόχος είναι η άντληση 950 εκατ. ευρώ από πωλήσεις ακινήτων το 2019 και 150 εκατ. για τα επόμενα δύο χρόνια. Συνολικά, σύμφωνα με τα περσινά επίσημα στοιχεία, η ακίνητη περιουσία του δημοσίου είναι της τάξεως των 283 δισ. ευρώ.

Τους επόμενους μήνες θα καθοριστεί το πλαίσιο των πωλήσεων ακινήτων και τα πρώτα «πωλητήρια» θα μπουν έως το τέλος του χρόνου. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα με αυτό τον τρόπο. Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είχε καταφέρει να βρει ενδιαφερόμενους για στρατώνες που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, στον ιταλικό βορρά. Τόσο η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι όσο και εκείνη του Πάολο Τζεντιλόνι επίσης απέτυχαν να πουλήσουν κρατική ακίνητη περιουσία.




pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου