Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - Άμεσα ο τερματισμός των τριών ΦΟΔΣΑ





Άμεσα θα γίνει, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, ο «τερματισμός» των τριών ΦΟΔΣΑ στην Ήπειρο και η έναρξη λειτουργίας ενός και μόνο Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.



Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Φάμελλου θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο τερματισμός της θητείας των προέδρων τους Κωνσταντόπουλου Σπύρου, Νάστα Αντώνη και Γιαννούλη Στάθη και να
ξεκινήσει η λειτουργία του ενός Περιφερειακού Φορέα στον οποίο πρόεδρος θα αναλάβει ο κ. Γιαννούλης ο οποίος και θα αναλάβει όλα τα τρέχοντα ζητήματα και τη λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης.
«Αυτή είναι η πρόταση του υπουργού και αναμένουμε τις ενέργειες της Αποκεντρωμένης που θα μας υποδείξει ποιες ενέργειες θα κάνουμε» είπε χθες σε δηλώσεις του ο σημερινός πρόεδρος του ΦΟΔΣΑΙωαννίνων, Σπύρος Κωνσταντόπουλος που είναι ανήσυχος για το μέγεθος του νέου φορέα.
«Θα είναι ένα μεγάλο σχήμα και θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα μιας και η σύσταση των διοικητικών συμβουλίων θα είναι πολυπληθής», δήλωσε χθες.
Υπενθυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό παρέστησαν οι πρόεδροι όλων των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου. Παρών και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Λώλος αλλά και οΣυντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Μιχελάκης.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φορέα της Ενότητας Ιωαννίνων, ο υπουργός ζήτησε έναν φορέα για όλη την περιφέρεια ενώ θετικός ήταν στην εξεύρεση λύσης αναφορικά με την μεταφορά απορριμμάτων από απομακρυσμένους δήμους υποσχόμενος ότι θα βοηθήσει «αρκετοί δήμοι εξαιτίας της καθυστέρησης στην κατασκευή των σταθμών μεταφόρτωσης, αδυνατούν οικονομικά να μεταφέρουν τα απορρίμματα στο εργοστάσιο» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογραμμίζοντας την υπόσχεση ότι θα βρεθεί λύση.
«Όχι» σε μεταφορά απορριμμάτων από την Κέρκυρα
Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο, είπε για ακόμη μια φορά όχι στη μεταφορά απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες.
Μάλιστα αναφορικά με τα απορρίμματα της Κέρκυρας, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι θα πρέπει οι φορείς του νησιού να βρουν λύση με την διαχείριση των απορριμμάτων τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων, στην περιοχή μας βρέθηκε αντιπροσωπεία Κερκυραίων: «Δεν έχω ενημερωθεί καθώς την επίσκεψη ανέλαβε η περιφέρεια» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.





anex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου