Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Φέσωσαν με 600 εκατομμύρια τους καταναλωτές...για ρεύμα που δεν κατανάλωσαν...




Οι απώλειες από το δίκτυο διανομής ενέργειας αλλά και από τις ρευματοκλοπές χρεώνονται στους ευσυνείδητους καταναλωτές με αποτέλεσμα οι... εταιρείες ενέργειας να τους έχουν φεσώσει με 600 εκατομμύρια ευρώ.

Για να το κάνουμε λιανά το 2021 οι καταναλωτές πλήρωσαν 600 εκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο δεν κατανάλωσαν.


Τα ποσά είναι μυθώδη καθώς όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Καθημερινή», εξαιτίας των απωλειών ρεύματος από το δίκτυο, οι καταναλωτές το 2021 πλήρωσαν 391 εκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα που δεν κατανάλωσαν. Να σημειωθεί ότι οι απώλειες σε ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων του δικτύου διανομής αντιστοιχεί στο 9,87% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.


Αντίστοιχα πλήρωσαν 209 εκατομμύρια ευρώ για τις ρευματοκλοπές των μπαταχτσήδων που αντιστοιχεί στο 4,47% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.


Οι προβλέψεις για το 2022 είναι εξαιρετικά δυσοίωνες καθώς εκτιμάται ότι εξαιτίας της έκρηξης των τιμών ενέργειας οι καταναλωτές θα κληθούν τα πληρώσουν κερατιάτικα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ εξαιτίας των απωλειών ρεύματος από τις «τρύπες» του πεπαλαιωμένου δικτύου αλλά και τις ρευματοκλοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου