Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ν.Τραμπ σε Β.Πούτιν: «Δώσε νέες αποκαλύψεις για τον Χ.Μπάιντεν και τις σχέσεις του με τους Ρώσους ολιγάρχες»




Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε χθες Τρίτη από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τον Χάρντεν Μπάιντεν, γιο του προέδρου των ΗΠΑ και τις σχέσεις που έχει με διάφορους Ρώσους ολιγάρχες.
Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι από τους αγαπημένους στόχους του Ντόναλντ Τραμπ. Το στρατόπεδο του πρώην προέδρου στηλιτεύει συχνά το ότι ο γιος του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου είχε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ουκρανία και στην Κίνα όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε χθες στην εκπομπή «Just the News» του τηλεοπτικού δικτύου Real America’s Voice, ο κ. Τραμπ υποστήριξε ξανά πως η σύζυγος του πρώην δημάρχου Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ έδωσε 3,5 εκατ. δολάρια στον Χάντερ Μπάιντεν και στην «οικογένεια».

«Αυτά είναι πολλά λεφτά. Του έδωσε 3,5 εκατ. δολάρια και νομίζω ότι ο (Ρώσος πρόεδρος) Πούτιν έχει την απάντηση. Νομίζω ότι θα έπρεπε να τη δώσει στη δημοσιότητα», επέμεινε ο πρώην πρόεδρος.

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να ξέρουμε την απάντηση» στο ερώτημα γιατί δόθηκε το ποσό, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε από το πολυτελές οίκημά του στη Φλόριντα.

Ενώ ενθάρρυνε τον Πούτιν να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία έχει σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές της οικογένειας Μπάιντεν, ο Τραμπ κατέστησε επίσης σαφές ότι αντιμετωπίζει τον Πούτιν πιο αυστηρά από τους Δημοκρατικούς, εμποδίζοντας τον αγωγό φυσικού αερίου NordSteam 2 προς την Ευρώπη, επιβάλλοντας κυρώσεις στη Μόσχα, αναβαθμίζοντας το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ και ενισχύοντας τα οικονομικά του ΝΑΤΟ.

«Είμαι το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ στο ΝΑΤΟ, επειδή τους έκανα να πληρώσουν. Έτσι, το ΝΑΤΟ έχει πολλά χρήματα τώρα», δήλωσε. «Και παρεμπιπτόντως, αυτό είναι ένα άλλο, εγώ είμαι αυτός που έφερε το Nord Stream 2 … . Εγώ είμαι αυτός που το μπλόκαρε. Εγώ το τερμάτισα. Δεν θα το έπαιρναν. Αυτός (ο Μπάιντεν) το άνοιξε στη συνέχεια.

Και μετά λένε, “Είναι τόσο καλός με τη Ρωσία”! Εγώ είμαι αυτός που έθεσε τις μεγαλύτερες κυρώσεις στη Ρωσία», είπε.

Η σύζυγος του δημάρχου της Μόσχας και τα χρήματα στο γιο του Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη ρωτήσει τον Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια τηλεμαχίας τους πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, «γιατί, έτσι από περιέργεια, η σύζυγος του δημάρχου της Μόσχας έδωσε 3,5 εκατομμύρια δολάρια στον γιο σου».

«Αυτό δεν είναι αλήθεια», είχε απαντήσει ο Δημοκρατικός.

Ο κ. Τραμπ είχε εξάλλου κατηγορήσει τον Τζο Μπάιντεν πως αξίωσε την απομάκρυνση Oυκρανού εισαγγελέα για να προστατεύσει από δίωξη για διαφθορά την ουκρανική εταιρεία αερίου Burisma, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας διατηρούσε θέση ο γιος του.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου