Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

ΕΕ: Ισπανία-Πορτογαλία απέσπασαν ειδική άδεια – Ο Κ.Μητσοτάκης… «χαρά» που θα αγοράζουμε ακριβά LNG από ΗΠΑ



Ο Κ.Μητσοτάκης δεν διεκδίκησε τίποτα και περιμένει από τους ξένους να αποφασίσουν για εμάςΗ Ισπανία και η Πορτογαλία απέσπασαν από την ΕΕ ειδική άδεια για να διαχειρίζονται τις δικές τους τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Το εύλογο ερώτημα είναι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κάποια παρόμοια παρέμβαση για τους πολίτες της χώρας του ή το μόνο στο οποίο αρκείται είναι να γελάει επειδή θα αγοράζουμε πανάκριβο υγροποιημένο αέριο από τους Αμερικανούς!

«Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τις ανακοινώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι πια η Ευρώπη, σε επίπεδο Επιτροπής, θα μπορεί να συζητά με μεγάλους προμηθευτές φυσικού αερίου, εν προκειμένω με τις ΗΠΑ, για μακροχρόνιες αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, αδιαφορώντας για τη νέα λαίλαπα που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά.

 

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ αποχώρησε εκνευρισμένος από το Συμβούλιο για περίπου 10-15 λεπτά, καθώς στη χώρα του δεν υπάρχει συνδεσιμότητα στο δίκτυο φυσικού αερίου και ζήτησε για την Ιβηρική Χερσόνησο, μια ειδική εξαίρεση στον καθορισμό των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Ουσιαστικά χρησιμοποίησε ό,τι διαθέσιμο διαπραγματευτικό όπλο είχε ώστε η χώρα του για να αποσπάσει μια ειδική μεταχείριση.
Ο Κ.Μητσοτάκης πιστός στη γραμμή του «καλού στρατιώτη Σβέικ» δεν φάνηκε εκ του αποτελέσματος να διεκδικεί το παραμικρό για την Ελλάδα, παρότι η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα της ΕΕ με το πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου