Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Δηλώσεις-σοκ Θ.Βασιλακόπουλου: «Να μην καταργηθεί το πιστοποιητικό γιατί θα πάμε σε κοινωνία ίσων δικαιωμάτων»...Νεος ΧΙΛΤΕΡ .

 


Νέες απίστευτες δηλώσεις έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί… «θα πάμε σε κοινωνία ίσων δικαιωμάτων»!

Στην Ελλάδα του 2022 δηλαδή μαθαίνουμε από τον Θ.Βασιλακόπουλο ότι δεν έχουμε μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων!

«Εάν επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν σε χώρους εστίασης αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους. Καμία επιστημονική λογική δεν έχει, εκτός εάν πάμε σε μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων όσο δικαίωμα έχετε εσείς να μην εμβολιαστείτε τόσο πρέπει να έχω και εγώ το δικαίωμα να εμβολιαστώ όσο θεωρώ καλό για την υγεία μου», είπε ο Θ.Βασιλακόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να επιτρέψει σε όποιον θέλει να κάνει την 4η δόση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η «πρόταση» του καθηγητή μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνη, καθώς δεν μπορεί ένας άνθρωπος να εμβολιάζεται μόνος του, όποτε θέλει χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες και να του έχει συστήσει γιατρός. Δεν γίνεται πχ. ένας άνθρωπος που ακούει τον Θ.Βασιλακόπουλο να πηγαίνει να εμβολιάζεται κάθε εβδομάδα γιατί φοβάται μην κολλήσει.

Από εκεί και πέρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας είπε πως η Όμικρον αφήνει μικρό διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση και γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις. Ωστόσο, τα εμβόλια προστατεύουν κατά 90% από σοβαρή νόσηση με Όμικρον 2.

Εξήγησε επίσης ότι 4-6 μήνες μετά την 3η δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει.

«Πραγματικά προστατευμένος είναι αυτός που έχει κάνει 3 δόσεις».

Σχετικά με τα τελευταία στοιχεία, είπε ότι η επιδημία στην Ελλάδα είναι σε ανοδική πορεία, καθώς χθες είχαμε πάνω από 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Όσον αφορά στο εμβόλιο, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο.



fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου