Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Το CDC διέγραψε στα κρυφά το 24% των θανάτων παιδιών από COVID-19, αργότερα το απέδωσε σε σφάλμα κωδικοποίησης…





Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διέγραψαν δεκάδες χιλιάδες θανάτους που σχετίζονται με τον COVID-19 από τη βάση δεδομένων τους, κατηγορώντας γιαυτό ένα σφάλμα κωδικοποίησης. Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει περίπου το ένα τέταρτο των ατόμων κάτω των 18 ετών.

Στις 15 Μαρτίου, η υπηρεσία υγείας ενημέρωσε κρυφά τον ιστότοπο παρακολούθησης δεδομένων.


Η διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walensky, χρησιμοποίησε το σύνολο των θανάτων του ιχνηλάτη τον Νοέμβριο του 2021 υπέρ μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει τον οργανισμό της να προωθήσει τον εμβολιασμό για όλα τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Σύμφωνα με την Kelley Krohnert, κάτοικο της Τζόρτζια που παρακολουθούσε τις αλλαγές, το CDC ανέφερε προηγουμένως 1.755 παιδιά που πέθαιναν από COVID-19, με περίπου 851.000 άλλα.

Το CDC μείωσε 416 θανάτους μεταξύ παιδιών και περισσότερους από 71.000 θανάτους σε άλλα σημεία της έκθεσης, κατεβάζοντας το σύνολο σε ελαφρώς κάτω από 780.000.


Η υπηρεσία αρχικά αρνήθηκε να σχολιάσει εντός της προθεσμίας, αλλά αργότερα έδωσε πρόσθετες πληροφορίες για τις αναθεωρήσεις.

Τον Αύγουστο του 2021, το CDC είχε ξανά αναθεωρήσει τον αριθμό των θανάτων του «μετά τον εντοπισμό μιας διαφοράς δεδομένων».

Σε ένα email, ο Krohnert δήλωσε: «Η ενημέρωση είναι μια βελτίωση, αλλά είναι τουλάχιστον η τρίτη διόρθωση σε αυτά τα δεδομένα και εξακολουθεί να μην επιλύει το πρόβλημα. Απλώς υπογραμμίζει ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια εσφαλμένη πηγή δεδομένων όταν συζητούν τα παιδιά και τον COVID.»


Ο απολογισμός του NCHS, ο οποίος βασίζεται σε πιστοποιητικά θανάτου, δείχνει τώρα 921 θανάτους από COVID-19 μεταξύ παιδιών και 966.000 θανάτους από COVID-19 απο άλλες ηλικιακές κατηγορίες.

Άτομα που πέθαναν με COVID-19 και άτομα που πέθαναν από COVID-19 περιλαμβάνονται στην αλλαγή, ενημέρωσε εκπρόσωπος του CDC σε email τον Ιανουάριο. Εκείνη την εποχή, ο COVID-19 καταγραφόταν ως η κύρια αιτία θανάτου, σχεδόν στο 90% των πιστοποιητικών θανάτου.

Μερικοί από τους θανάτους του CDC δεν φαίνεται να συνδέονται με τον COVID-19. Σύμφωνα με μια εκτίμηση των κωδικών θανάτου, υπήρξαν θάνατοι από πνιγμό, ακόμα και από πυρά όπλου!

Κάποιοι ζήτησαν από το CDC να ζητήσει συγγνώμη δημόσια ή τουλάχιστον να δημοσιοποιήσει τέτοιες αναθεωρήσεις. Η Jessica Adams, πρώην υπεύθυνη ρυθμιστικής αναθεώρησης στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, έγραψε στο Twitter, «Είναι εξωφρενικό να διορθώνεις κρυφά ένα τέτοιο επακόλουθο σφάλμα».

Πηγή greatgameindia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου