Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Νικήτας Κακλαμάνης: Η Δύση «ξεπλένει» την Τουρκία για το Κυπριακό




Επιτέλους, κάποιος το είπε! «Αστραψε και βρόντηξε» ο Νικήτας Κακλαμάνης κατά της Δύσης για τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, με αφορμή τον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Θεωρώ ντροπή για τη Δύση,για την Ε.Ε. και την Αμερική το ότι επιχειρείται ένα πολιτικό ξέπλυμα, με το ότι δέχθηκαν να γίνουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στην Τουρκία, η οποία πριν από 50 χρόνια έκανε στην Κύπρο ό,τι ακριβώς κάνει ο Πούτιν σήμερα στην Ουκρανία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής σε τηλεοπτική συνέντευξη και συνέχισε: «Ουδείς μιλάει γι’ αυτό, λέξη δεν έχουν πει και, αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιούν τετελεσμένα στην Κύπρο, κάνουν μεγάλο λάθος. Ο Ελληνισμός και η κυβέρνηση της Ελλάδος, όποια και αν είναι αυτή, μένουν πιστοί στην υπεράσπιση των δικαίων της Κύπρου, και πολύ περισσότερο τους στέλνουμε και ένα μήνυμα ότι, αν αυτό τους ενθαρρύνει για τις απαράδεκτες επιδιώξεις τους με Γαλάζιες Πατρίδες και Θράκη, ούτε μία παλάμη γης ή θάλασσας δεν πρόκειται να εκχωρηθεί».



Παράλληλα, τα έβαλε με την Ε.Ε. για έναν ακόμα λόγο, επειδή στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής «δύο μέρες συζητούσαν στην Ευρώπη και δεν κατέληξαν σε ένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. Χρειαζόταν μεγάλη επέμβαση και κατέληξαν σε ασπιρίνες. Θέλω να ελπίζω, αφενός, μέχρι τέλος Μαΐου, που θα ξαναγίνει η σύνοδος κορυφής, να έχει σταματήσει αυτός ο αποτρόπαιος πόλεμος. Αν όχι, όμως, θέλω να ελπίζω ότι τότε θα σοβαρευτούν και θα λάβουν τις σωστές αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου