Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Το συνθετικό κρέας δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε για χορτοφάγους, φτιάχνεται απο έμβρυα σφαγμένων αγελάδων!




Παρά το γεγονός ότι διαφημίζεται ως “ηθική” λύση στο πρόβλημα των ζώων που σφάζονται, αυτό που η βιομηχανία αποκαλεί «καλλιεργημένο κρέας» παρασκευάζεται με εμβρυϊκό βόειο ορό ( απο έμβρυα αγελάδων), που καθιστά το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο όχι μόνο ακριβό, αλλά μη χορτοφαγικό και ανήθικο.

Αυτό το μυστικό παραγωγής συνθετικού κρέατος αποκάλυψε ο ερευνητής δημοσιογράφος Tom Philpott, λέγοντας: Η βιομηχανία καλλιέργειας κρέατος έχει ένα «αιματώδες μυστικό» που θα μπορούσε να την αποτρέψει από το να γίνει πραγματικότητα της αγοράς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, είπε ο Philpott, αφορά το «αίμα αγέννητων εμβρύων αγελάδας, που εξάγεται από τις μητέρες τους μετά τη σφαγή».

Ο ορός εμβρύου βοοειδών (FBS) χρησιμοποιείται για τη μηχανική ιστών, την ανάπτυξη εμβολίων και τη δημιουργία προϊόντων κρέατος με βάση τα κύτταρα.

Ο Philpott έγραψε:

«Οι επιστήμονες είχαν την ικανότητα να πάρουν ζωικά κύτταρα και να τα κρατήσουν ζωντανά έξω από το σώμα από τη δεκαετία του 1950. Αυτά τα κύτταρα του δοκιμαστικού σωλήνα χρειάζονται τροφή για να καλλιεργηθούν και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο εμβρυϊκός βόειος ορός παρείχε την ειδική “σάλτσα” – τον σωστό συνδυασμό ορμονών για να κρατάει τα κύτταρα ζωντανά».

Η χρήση του FBS για τη μαζική παραγωγή κρέατος χωρίς σφαγή δημιουργεί δύο τεράστια προβλήματα, είπε. Το πρώτο είναι ότι είναι εξαιρετικά ακριβό και πωλείται για πάνω από 1.000 $ ανά κιλό.

Αυτός είναι ένας «σημαντικός λόγος για τον οποίο, για να ξεπεράσουν τα έξοδα, οι εταιρείες θα έπρεπε να πουλήσουν το καλλιεργημένο κρέας τους για περίπου 200.000 δολάρια ανά λίβρα», είπε ο Philpott, δείχνοντας την έρευνα από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis.

Το άλλο πρόβλημα, είπε ο Philpott, είναι ότι οι εταιρείες καλλιέργειας κρέατος δεν μπορούν να εμπορεύονται τα προϊόντα τους «χωρίς σφαγή» ή να είναι για vegan όταν χρησιμοποιείται ένα υποπροϊόν σφαγείου για την καλλιέργεια τους.

«Αυτά σημαίνουν ότι υπάρχουν ψιλά γράμματα στους ισχυρισμούς της βιομηχανίας ότι το εργαστηριακό κρέας θα κυκλοφορήσει στην αγορά εντός του έτους: Ακόμη και οι ενισχυτές δεν αναμένουν να δουν ανταγωνιστικό καλλιεργημένο κρέας μέχρι το 2030, ενώ άλλοι αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα αντικατάστασης του FBS , καθώς και άλλες μεγάλες προκλήσεις – όπως η τελειοποίηση μηχανών που μπορούν να αναπτύξουν κύτταρα σε βιομηχανική κλίμακα – σημαίνει ότι το υλικό πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ οικονομικό».

Άρα εδώ έχουμε ένα πανάκριβο κρέας, που δεν είναι διαθέσιμο για χορτοφάγους και που για να δημιουργηθεί χρειάζονται σφαγές για τα έμβρυα αγελάδων.
Πόσοι και ποιοι στηρίζουν, την παραγωγή του συνθετικού κρέατος;

Στην ουσία όλη η ελίτ του κόσμου — ο Μπιλ Γκέιτς , ο Τζεφ Μπέζος και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον — προβάλλουν το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο ως τον τρόπο του μέλλοντος, μια βασική λύση για τον τερματισμό της ετήσιας σφαγής δισεκατομμυρίων ζώων φάρμας και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης (απο τα αέρια αγελάδων).

Αρκετοί επίσης σταρ του Χόλιγουντ, όπως οι Leonardo DiCaprio, Robert Downey, Jr. και Ashton Kutcher, έχουν επενδύσει στο κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, ή όπως το αποκαλεί η βιομηχανία, συνθετικό κρέας.

Πηγή childrenshealthdefense.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου