Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος κλείνουν και τους οίκους ανοχής




Κινδυνεύουν να κλείσουν επ’ αόριστον οι οίκοι ανοχής στην Ελλάδα λόγω της διπλής πανδημικής και ενεργειακής κρίσης. Οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος αλλά και τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας οδήγησαν αρκετούς οίκους ανοχής στο «περιθώριο».

Άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό τον κλάδο τονίζουν ότι πλήττονται από το πρώτο lockdown εξαιτίας των πολύπλοκων οδηγιών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ενώ εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι σημαντική μερίδα ιερόδουλων γύρισε την πλάτη στους νόμιμους οίκους ανοχής και οδηγήθηκε στην παράνομη πορνεία.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου εξήγησε στο ThessToday.gr ότι το ρεύμα θα οδηγήσει νομοτελειακά σε λουκέτα επιχειρήσεων, ενώ υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.


«Το ρεύμα έχει δυσκολέψει πολύ την κατάσταση για τον κλάδο μας. Είχαμε που είχαμε όλη αυτή την πτώση της κίνησης τα χρόνια της πανδημίας με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, πλέον απειλούνται και επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα εδώ και χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κανελλοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν μαγαζιά που προηγουμένως πλήρωναν λίγες εκατοντάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος και πλέον το ποσό έχει φτάσει 1.500 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη περισσότερο».

Κατά τη διάρκεια των lockdown αυξήθηκε κατακόρυφα η παράνομη ερωτική συνεύρεση και ώθησε μεγάλο κομμάτι των πελατών σε σπίτια και ξενοδοχεία. Η κα Κανελλοπούλου επισημαίνει την ανάγκη να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς, όπως λέει, «πρέπει να επιστρέψει ο κόσμος πίσω στις νόμιμες επιχειρήσεις, εκεί όπου τηρούνται και όλα τα μέτρα προστασίας από την covid-19».

«Θα είναι ανάσα για εμάς η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, διότι οι περιορισμοί έχουν δυσκολέψει την κατάσταση. Μια μεγάλη μερίδα των πελατών οδηγούνται από τα lockdown ακόμη στις παράνομες συναντήσεις -κυρίως σε σπίτια- επειδή εκεί δεν υφίστανται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, αλλά ούτε και η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση αυτού του μέτρου ώστε οι πελάτες να επιστρέψουν πίσω στους νόμιμους οίκους ανοχής», δήλωσε η πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε., υπογραμμίζοντας ότι «πλέον ξεκινάει σιγά-σιγά και η τουριστική περίοδος και ενδεχομένως αρκετοί ξένοι να ζητήσουν συντροφιά στις επιχειρήσεις του κλάδου».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου